El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: abril

A l’abril els horts estan en plena explosió de vida, i trobem fruites i verdures tan variades com les maduixes i els maduixots, les nespres, el raïm negre, els espàrrecs verds o la ceba tendra. Avui et cuinem unes quantes receptes amb aquestes productes de temporada d’abril per saber com treure’n partit!

Ceba al cop de puny

Encara que pugui sorprendre, la ‘Ceba al cop de puny’ és un entrant ben tradicional que surt al Corpus del Patrimoni Culinari Català. El fet de donar cops a la ceba serveix tant per esberlar-la, com per extreure-li el suc, fet que farà que no piqui tant. La coneixies?

Ingredients:

  • 4 cebes tendres
  • Vinagre de vi
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

Preparació:

  1. Embolica les cebes amb un drap de cuina.
  2. Esclafa-la a cops de puny per esberlar-la.
  3. Pela la ceba i acaba-la d’esqueixar.
  4. Amaneix-la amb oli, vinagre, sal i pebre.

Pastís d’espàrrecs verds

Els espàrrecs verds són molt versàtils, els pots fer en truita, a la planxa, en risotto, crema… però avui te’ls portem en un pastís salat de Cocinando con Neus que fa molt bona pinta!

Ingredients:

  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 1 làmina de massa brisa
  • 2 cebes petites
  • Oli d’oliva verge
  • 2 ous
  • 6 cullerades de nata líquida
  • 3 cullerades de formatge cremós
  • 3 rodanxes de formatge de cabra
  • 100 g de formatge gruyère
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Pela i talla les cebes en juliana fina.
  2. En una paella posa una cullerada d’oli d’oliva, afegeix la ceba i cou-la lentament fins que estigui tendra i daurada.
  3. Talla la part dura dels espàrrecs i fes-los bullir uns minuts en aigua bullent. Escorre’ls i reserva’ls.
  4. Escalfa el forn a 180º.
  5. Estira la massa brisa amb l’ajuda d’un corró.
  6. Folra el motlle amb la massa brisa, tapa-la amb un paper de forn i cobreix-la amb cigrons secs, posa-la al forn durant 20 minuts.
  7. Retira els cigrons i el paper, i reserva la massa.
  8. En un bol bat els ous amb la nata, el formatge cremós, el formatge ratllat gruyère, la ceba cuita, un pessic de sal i pebre acabat de moldre. Aboca la barreja al motlle.
  9. Esmicola pel damunt el formatge de cabra.
  10. Reparteix també els espàrrecs verds, i posa el pastís al forn durant 15 o 20 minuts a 180º, fins que estigui ben d

Pastís senzill de maduixes

Et proposem un pastís ideal per gaudir d’una de les fruites de temporada més desitjades: les maduixes! Encara que tambés es pot fer amb maduixots, que estan en la seva millor temporada. I saps el millor de tot? Només et costarà cinc minuts preparar-lo!

Ingredients:

  • 80 gr. de farina
  • 60 g de sucre
  • 2 ous
  • 200 cc de llet
  • 50 cc de nata líquida
  • 250 g de maduixes
  • Sucre llustre

Preparació:

  1. Tritura el sucre, els ous, la llet i la nata líquida amb un robot de cuina fins que quedi una massa fina.
  2. Posa la massa dins del motlle prèviament engreixat.
  3. Talla les maduixes per la meitat, i reparteix-les sobre la massa.
  4. Posa el pastís al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 30 minuts.
  5. Treu-lo del forn, deixa’l refredar i cobreix-lo amb sucre llustre pel damunt.

 

Que tinguis un bon abril i que t’ho passis bé descobrint noves receptes!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/cuinem-amb-productes-de-temporada-marc/