El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: juny

Al mes de juny arriben als nostres supermercats les fruites i verdures de temporada més desitjades: cireres, albercocs, síndria, els primers tomàquets… Avui us portem diverses receptes per aprofitar aquest juny a la cuina!

Amanida de síndria i feta


kiwilimon.com

Si treus a taula aquesta amanida potser els teus comensals faran cara de sorpresos, però quan la tastin se n’enamoraran. És una autèntica delícia!

Ingredients:

  • 500 g de síndria
  • 200 g de formatge feta
  • Fulles de menta
  • Orenga
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla la síndria a daus petits, i posa-la en un bol.
  2. Esmicola per sobre el formatge feta.
  3. Pica la menta ben fina, i afegeix-la a l’amanida.
  4. Amaneix amb orenga, oli, sal i pebre.

Tomàquets verds fregits

elcomidista.elpais.com

Els tomàquets verds fregits que donen nom a la famosa pel·lícula, són un plat típic dels Estats Units que farà les delícies dels més cinèfils. Els has tastat mai?

Ingredients:

  • 500 g de tomàquets verds
  • 100 g de farina50 g de farina de blat de moro
  • 1 ou
  • 125 g de iogurt
  • 50 ml de llet
  • bitxo en pols
  • sal
  • pebre
  • oli

Preparació:

  1. Talla els tomàquets a rodanxes i posa’ls sobre paper absorbent perquè perdin humitat.
  2. Bat l’ou i barreja’l amb el iogurt i la llet.
  3. En un bol a part barreja les farines, la sal el pebre i el bitxo.
  4. Posa a escalfar oli en una paella.
  5. Passa el tomàquet per la barreja d’ou, i després per la de farines.
  6. Fregeix-los fins que quedin rossos.
  7. Passa’ls a un paper absorbent.
  8. Serveix-los amb una salsa de iogurt, mostassa i llimona.

Flaugnarde de peres de Sant Joan i albercocs


directoalpaladar.com

El flaugnarde és una variant del clafoutis de cireres, que es pot fer amb qualsevol altra fruita, com el que us presentem avui de peres de Sant Joan i albercocs, més de temporada impossible!

Ingredients:

  • 3 ous
  • 90 g de sucre
  • 1 sobre de sucre de vainilla
  • 300 ml de llet
  • 15 ml d’aiguardent
  • 125 g de farina de força
  • 4 peres de Sant Joan
  • 4 albercocs
  • 1 pessic de sal

Preparació:

  1. Escalfa el forn a 180º.
  2. Talla a trossos no molt petits les peres i els albercocs.
  3. En un bol, bat amb les barnilles els ous amb els sucres, fins que quedin espumosos. Afegeix la llet i l’aiguardent i bat una mica més.
  4. Tamisa-hi a sobre la farina i la sal i incorpora amb moviments suaus fins que quedi una massa homogènia.
  5. Unta un motlle baix amb mantega i aboca-hi la massa.
  6. Distribueix la fruita per la superfície.
  7. Forneja sobre una reixeta durant uns 35 minuts.
  8. Deixa refredar i posa-hi sucre llustre pel damunt abans de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes del mes de juny!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/cuinem-amb-productes-de-temporada-maig/