El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: febrer

febrer

El febrer és curt però ens ofereix molts productes als que treure el suc. A més a més de ser el mes dels calçots, que es mereixen un article per ells sols, també és l’època de les maduixes, els fruits del bosc, els kiwis, les taronges, els alls tendres, les carxofes, les albergínies i els alvocats.

Crema de carxofes i alvocat

diariodegastronomia.com

Comencem amb un entrant molt sa de Diario de gastronomía que combina un dels ingredients més populars, l’alvocat, amb un dels tresors del mes de febrer, la carxofa.

Ingredients:

  • El cor de 3 carxofes cuites
  • 1 alvocat sencer
  • 150 g d’alvocat en daus
  • 750 ml de brou de pollastre
  • ½ tassa de nata líquida
  • ¼ tassa de vi blanc
  • 2 porros ben picats
  • 30 g de nous picades
  • 1 cullerada d’oli
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Cou els porros en una olla amb oli fins que quedin transparents.
  2. Afegeix-hi el vi blanc i continua cuinant fins que marxi l’alcohol.
  3. Posa-hi les carxofes i el brou. Quan bulli, afegeix-hi també l’alvocat i la nata.
  4. Bat la mescla fins aconseguir una crema homogènia.
  5. Posa-hi sal i pebre al gust i decora amb els daus d’alvocat.

 

“Pastissets” d’albergínies i alls tendres

febrer

miscosillasdecocina.com

Quina bona pinta, aquesta recepta de Mis Cosillas de Cocina! I a més a més ens servirà per treure partit a dos dels millors ingredients d’aquest mes.

Ingredients:

  • 2 albergínies
  • Farina per arrebossat
  • 2 manats d’alls tendres
  • 6 ous
  • Un raig de llet o nata per cuinar
  • Formatge per gratinar
  • Oli
  • Sal

Per a la beixamel:

  • ½ l de llet
  • 30 g de farina
  • 30 g de mantega
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada

Preparació:

  1. Talla les albergínies en rodanxes que no siguin massa fines. Sala-les i deixa-les 30 minuts. Després renta-les bé i asseca-les. Passa-les per la farina i fregeix-les. Deixa-les en un plat amb paper absorbent.
  2. Pela els alls tendres, renta’ls i talla’ls també en rodanxes. Fregeix-los amb una mica d’oli sense que quedin daurats.
  3. Fes un remenat amb els ous, una mica de sal i el raig de llet o nata. És millor que quedi una mica cru.
  4. Prepara la beixamel: desfés la mantega i incorpora-hi la farina. Ves removent perquè es torri una mica i afegeix-hi la llet freda sense deixar de remoure-ho. Posa-hi també la sal, el pebre i la nou moscada. Continua removent (idealment amb un remenador o un batedor de mà) fins que bulli i quedi espessa.
  5. Monta els “pastissets” i cobreix-los amb la beixamel.
  6. Escampa-hi formatge per sobre i gratina’ls al forn.

Pasta de full amb fruits vermells

Aquesta recepta de la Dolors Mateu porta fruits vermells, però també pots fer servir altres fruites de temporada, com la taronja o el kiwi.

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • Melmelada de poma
  • Melmelada d’albercoc
  • Fruites trossejades: maduixes, gerds, nabius…
  • Menta

Preparació:

  1. Divideix la làmina de pasta de full en 16 rectangles i perfora amb una forquilla.
  2. Preescalfa el forn a 180ºC i forneja 10 min fins que quedi daurada.
  3. Cobreix amb melmelada de poma, fruites trossejades, melmelada d’albercoc i decora amb menta.

I ja coneixes els secrets per gaudir del millor del mes de febrer! Bon profit!

 

També et pot interessar:

https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/cuinem-amb-productes-de-temporada-gener/