El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: desembre

El desembre és el gran mes de la col verda, la pinya, els cítrics, les herbes aromàtiques i les nous. Avui et proposem unes receptes amb productes de temporada, delicioses i fàcils per treure’n el màxim profit!

Trinxat de la Cerdanya

El trinxat de la Cerdanya és un plat tradicional que es menja durant els mesos més freds i s’elabora amb les millors cols d’hivern. La recepta que ens porta la Dolors Mateu sempre queda bé!

Ingredients:

  • 1 col d’hivern
  • 1 kg de patates
  • 5 trossos de cansalada ibèrica
  • 1 botifarra negra
  • 4 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

​Preparació:

  1. ​ Pela les patates i talla-les a daus mitjans.
  2. Renta la col per eliminar qualsevol rastre de sorra i trosseja-la.
  3. Posa a bullir la patata en una olla amb aigua abundant i deixa-la uns 20-30 minuts.
  4. ​ Un cop les patates comencin a estar toves, afegeix la col i cou uns 10-15 minuts més a foc mitjà.
  5. ​ Cola i reserva.
  6. ​ Talla les tires de cansalada i fregeix-les a una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Deixa-les a foc mitjà fins que estiguin ben torrades. Retira-les de la paella.
  7. ​ A la mateixa paella afegeix els grans d’all pelats i laminats amb un rajolí d’oli. Retira’ls.
  8. ​ Afegeix la col i la patata i ves-ho trinxat amb ajuda d’una espàtula.
  9. ​ Cuina durant uns 10 minuts. Dona la volta i cou com si fos una truita de patates.
  10. ​ Treu el trinxat del foc. Opcionalment, pots tallar uns trossos de botifarra negra i aixafar-la amb la barreja que hem preparat. Si no vols barrejar la col i la patata amb la botifarra també la pots servir a rodanxes per sobre sense triturar-la.
  11. ​ Emplata i posa els alls i la cansalada per sobre del trinxat.

Llobarro en escabetx i cítrics

Els cítrics queden fantàstics en escabetxos, hi donen un toc boníssim com en el cas d’aquest llobarro. Apunta la recepta de l’Alba Barbero i quedaràs de 10!

Ingredients:

  • 4 lloms de llobarro
  • 50 ml de vinagre de poma
  • 2 cebes tendres
  • 1 c/p de pebre negre en gra
  • 2 taronges
  • 2 llimones
  • 100 g de gerds
  • 100 g de nabius
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

Preparació:

  1. Treu la pell a les taronges i les llimones, talla-les a tires i escalda-les uns segons. Retira-les i posa-les en aigua freda.
  2. Sofregeix en una mica d’oli dues cebes tendres tallades en anelles, afegeix el vinagre de poma, el suc de les llimones i el de les taronges.
  3. Incorpora-hi els grans de pebre el llorer i les pells dels cítrics i deixa bullir uns minuts.
  4. Posa-hi els lloms de llobarros salpebrats, cobreix amb aigua i cuina-ho a foc baix durant 5 minuts.
  5. Quan faltin 2 minuts de cocció, incorpora-hi els nabius i els gerds.

Bombons de xocolata i nous

Si vols que a casa et facin l’onada aquest Nadal, pren nota d’aquest senzill dolç ideal per acompanyar el cafè: bombons de xocolata amb les nous d’Aitona d’en Josep Calzada!

Ingredients:

  • Xocolata negra
  • Nous

Preparació:

  1. Fon la xocolata.
  2. Reparteix-la en forma de cercles en un paper de forn.
  3. Posa les nous al damunt.
  4. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb productes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de cuixa de xai al forn.