El nostre blog

Publicado el dia

Cuixa de xai al forn

En un mes ja és Nadal i segur que sou molts els que ja esteu pensant en els menús més festius! Avui et portem un plat d’aquells que et faran quedar de luxe amb molt poca feina: una cuixa de xai cuita lentament al forn acompanyada d’unes patates. Boníssim!

Com ja sabeu, la nostra carn de xai de la marca 100% Criat a Lleida s’obté a partir de bestiar engreixat en granges de la província de Lleida, situades sobretot a pobles de la vora de Juneda i Anglesola. El bestiar és majoritàriament jove de races seleccionades, la qual cosa ens permet aconseguir una carn molt més tendra, gustosa i amb un alt contingut en vitamines

Amb aquesta recepta i triant la nostra carn de xai, tindràs garantia d’èxit a la cuina!

No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 1 cuixa de xai de la marca 100% Criat a Lleida
  • Un got d’aigua
  • Patates de guarnició
  • Farigola
  • Pebre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Salpebra la cuixa de xai. Posa-la en una safata de forn amb un got d’aigua i cou-la al forn escalfat a 170º durant un parell d’hores. Dona la volta a la cuixa a mitja cocció. Si veus que li falta torrat, posa un moment el grill fins que quedi daurada.
  2. Bull les patates amb aigua salada fins que estiguin toves.
  3. Talla-les per la meitat. Salpebra-les, esmicola farigola al damunt, posa-hi un raig d’oli i remena-les bé.
  4. Cou-les al forn fins que quedin lleugerament torradetes.
  5. Serveix la cuixa amb les patates.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de cuixa de xai!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per saber-ho tot sobre la nostra carn de la marca pròpia 100% Criat a Lleida.