El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: març

  • El març ens porta molts regals: a més a més de l’arribada de la primavera també tenim col verda, bròquil, carxofes… Aquí et deixem unes quantes receptes de cuina de temporada per treure’n tot el suc!

Crema de bròquil

Et portem un entrant senzill i espectacular. Una manera de gaudir del bròquil que segur que no et deixarà indiferent.

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 400 g de bròquil
  • 2 pomes
  • 1 patata
  • ½ l de brou de pollastre o de verdures
  • 50 g de formatge crema
  • Sal
  • Pebre
  • 3 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

  1. Pica la ceba, posa-la dins d’una cassola amb oli calent i deixa que es faci 3 minuts.
  2. Afegeix-hi el bròquil (tallat en arbrets) i les pomes i la patata pelades i tallades a trossos.
  3. Posa-hi sal i pebre i sofregeix uns minuts.
  4. Cobreix-ho amb el brou i cuina a foc lent 15 minuts.
  5. Afegeix-hi el formatge i tritura fins a obtenir una textura de crema fina.

Carxofes amb pernil

Aquesta proposta és un gran exemple del que cal fer quan els ingredients són bons: deixar que brillin per sí sols. I, els del mes de març, ho són.

Ingredients:

  • 8 carxofes
  • 2 manats d’espàrrecs verds
  • 50 g de pernil salat
  • 4 grans d’all
  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada d’oli d’all i julivert
  • Sal
  • Pebre

Per l’oli d’all i julivert:

  • ½ l d’oli d’oliva
  • 8 grans d’all
  • Julivert

Preparació:

  1. Talla el julivert, afegeix-hi l’oli i bat sense que quedi massa triturat. Pica els alls pelats, afegeix-los a la mescla i barreja bé amb una cullera.
  2. Treu les fulles més verdes de les carxofes i també la tija i la punta. Talla-les en quarts. La tija la pots tallar en rodanxes. Posa-les en un bol amb aigua i una mica de julivert perquè no s’oxidin.
  3. Neteja els espàrrecs, treu-ne la part dura i talla’ls en tres trossos.
  4. Lamina els grans d’all i talla el pernil ben petit.
  5. Escorre les carxofes i posa-les a una cassola amb 4-5 cullerades d’oli a foc baix-mig durant 20 minuts.
  6. Posa-hi sal i pebre (tenint en compte que el pernil li donarà un toc salat).
  7. Afegeix-hi els alls i els espàrrecs i deixa que es faci 20 minuts més.
  8. Finalment, posa-hi una cullerada de l’oli d’all i julivert que has preparat al principi juntament amb el pernil i cuina 5 minuts.

 

Que tinguis un bon març i que t’ho passis bé descobrint noves receptes!

També et pot interessar:

https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/3-receptes-per-cuinar-calcots-a-casa/