El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: març

  • El març ens porta molts regals: a més a més de l’arribada de la primavera també tenim col verda, bròquil, carxofes… Aquí et deixem unes quantes receptes de cuina de temporada per treure’n tot el suc!

Crema de bròquil

març

misspimienta.com

Miss Pimienta ens planteja un entrant senzill i espectacular. Una manera de gaudir del bròquil que segur que no et deixarà indiferent.

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 400 g de bròquil
  • 2 pomes
  • 1 patata
  • ½ l de brou de pollastre o de verdures
  • 50 g de formatge crema
  • Sal
  • Pebre
  • 3 cullerades d’oli d’oliva

Preparació:

  1. Pica la ceba, posa-la dins d’una cassola amb oli calent i deixa que es faci 3 minuts.
  2. Afegeix-hi el bròquil (tallat en arbrets) i les pomes i la patata pelades i tallades a trossos.
  3. Posa-hi sal i pebre i sofregeix uns minuts.
  4. Cobreix-ho amb el brou i cuina a foc lent 15 minuts.
  5. Afegeix-hi el formatge i tritura fins a obtenir una textura de crema fina.

Carxofes amb pernil

març

Unaderecetas.com

Aquesta proposta d’Una de Recetas és un gran exemple del que cal fer quan els ingredients són bons: deixar que brillin per sí sols. I, els del mes de març, ho són.

Ingredients:

  • 8 carxofes
  • 2 manats d’espàrrecs verds
  • 50 g de pernil salat
  • 4 grans d’all
  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada d’oli d’all i julivert
  • Sal
  • Pebre

Per l’oli d’all i julivert:

  • ½ l d’oli d’oliva
  • 8 grans d’all
  • Julivert

Preparació:

  1. Talla el julivert, afegeix-hi l’oli i bat sense que quedi massa triturat. Pica els alls pelats, afegeix-los a la mescla i barreja bé amb una cullera.
  2. Treu les fulles més verdes de les carxofes i també la tija i la punta. Talla-les en quarts. La tija la pots tallar en rodanxes. Posa-les en un bol amb aigua i una mica de julivert perquè no s’oxidin.
  3. Neteja els espàrrecs, treu-ne la part dura i talla’ls en tres trossos.
  4. Lamina els grans d’all i talla el pernil ben petit.
  5. Escorre les carxofes i posa-les a una cassola amb 4-5 cullerades d’oli a foc baix-mig durant 20 minuts.
  6. Posa-hi sal i pebre (tenint en compte que el pernil li donarà un toc salat).
  7. Afegeix-hi els alls i els espàrrecs i deixa que es faci 20 minuts més.
  8. Finalment, posa-hi una cullerada de l’oli d’all i julivert que has preparat al principi juntament amb el pernil i cuina 5 minuts.

Sushi de col amb ànec

març

cuina.cat

Quina pinta, eh? La proposta que fa CUINA segur que farà les delícies dels més gourmets!

Ingredients:

  • 4 fulles de col
  • 2 confits d’ànec
  • 24 grans de raïm
  • 50 ml de vi dolç
  • 200 ml de brou de vedella fosc
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1 nou de mantega

Preparació:

  1. Escalfa els confits d’ànec al forn o en un cassó al bany maria fins que es puguin esmicolar fàcilment.
  2. Treu-ne la pell i els ossos i embolica-la amb paper de cuina mentre encara està tèbia perquè quedi com si fos sushi. Posa-ho a la nevera fins que es refredi.
  3. Treu el paper de cuina intentant no desfer la forma de corró que ha quedat.
  4. Cou 4 fulles de col en un cassó amb aigua bullent fins que s’estovin.
  5. Enrotlla el confit amb les fulles de col.
  6. Salteja el raïm en una paella amb una nou de mantega durant 2 minuts, afegeix-hi el vi i espera que arrenqui el bull. Després, posa-hi el brou i deixa que es redueixi a la meitat.
  7. Afegeix-hi la salsa de soja i serveix acompanyat de l’ànec.

 

Que tinguis un bon març i que t’ho passis bé descobrint noves receptes!

També et pot interessar:

https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/3-receptes-per-cuinar-calcots-a-casa/