El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: abril

A l’abril els camps s’omplen d’espàrrecs verds, cebes tendres, faves, pèsols, enciam fulla de roure i nespres. És un bon mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!

Truita oberta d’espàrrecs de marge, xiitakes i gambes


Imatge extreta de Cuina

Ara que és temporada d’espàrrecs verds, els hem d’aprofitar per cuinar-los de mil maneres, com aquesta deliciosa truita oberta.

Ingredients:

  • 8 ous frescos
  • 2 manats d’espàrrecs verds prims
  • 12 gambes llagostineres pelades
  • 2 alls tendres
  • 4 xiitakes frescos
  • oli d’oliva verge extra
  • sal fina

Preparació:

  1. Talla la part dura dels espàrrecs i talla cada espàrrec per la meitat.
  2. Pela els alls tendres i talla’ls a rodanxes.
  3. En una paella amb oli, salta els alls tendres i els espàrrecs. Reserva’ls.
  4. A la mateixa paella, salta els xiitakes, tallats a quarts, i deixa’ls coure 3 min. Reserva’ls.
  5. Marca lleugerament les gambes a la mateixa paella, amb un xic d’oli i sal. Retira-les.
  6. Bat els ous en un bol i posa-hi una mica de sal.
  7. En una paella d’uns 25 cm de diàmetre, posa una quarta part de l’ou batut i deixa’l quallar lleugerament (per fer una truita plana quallada per un sol costat).
  8. Afegeix els espàrrecs, els xiitakes i les tres gambes, treu-la de la paella i emplata.
  9. Fes el mateix tres cops més, per fer les quatre truites, i serveix-les immediatament.

Faves amb pernil i menta


Imatge extreta de Chez Silvia

Les faves tenen una temporada molt curta i cal aprofitar per cuinar-les com més ens agradin, com aquest senzill plat que et proposem. El toc de menta és indispensable!

Ingredients:

  • 1 kg de faves pelades
  • 200 g de pernil ibèric
  • Oli d’oliva
  • 1 ceba tendra
  • 3 alls tendres
  • 1 branca de menta fresca
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Aigua o brou

Preparació:

  1. Posa una olla al foc amb aigua i un pols de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix les faves i deixa-les coure un parell de minuts. Escorre-les i reserva.
  2. Posa una paella al foc amb un raig d’oli i sofregeix el pernil tallat a daus menuts. Reserva.
  3. A la mateixa paella, enrosseix la ceba tendra tallada ben menuda i els alls a rodelles.
  4. Afegeix les faves i salpebra.
  5. Mig cobreix amb aigua o brou i deixa-ho coure 10 minuts a foc suau.
  6. Dos minuts abans de parar el foc, torna a posar de nou el pernil, barreja i afegeix la menta tallada ben finament abans de servir.

Melmelada de nespres

Imatge extreta de Sabores y momentos

Una melmelada sorprenent pels esmorzars, el toc entre àcid i dolç alhora de les nespres és fantàstic per combinar amb les teves torrades preferides.

Ingredients:

  • 750 g de nespres pelades i sense llavors
  • 200 g de sucre
  • 1 cs d’aigua
  • Suc de 1/2 llimona
  • Pell de llimona sense la part blanca
  • 1 clau molt (opcional)

Preparació:

  1. Comença netejant, pelant i retirant les llavors de les nespres. Posa-les en un bol i deixa-les macerar unes hores amb el sucre, el suc de llimona i la pell de llimona.
  2. En una olla posa la fruita macerada a foc lent amb la cullerada d’aigua i el clau molt, una vegada comenci a deixar anar els seus sucs, deixa coure uns 20 minuts remenant de tant en tant i vigilant que no s’enganxi al fons del recipient.
  3. Aixafa els trossos amb la cullera, per tal que quedin trossos de fruita en la melmelada. En el cas que no t’agradi trobar-te’ls, la pots batre un cop tingui la textura desitjada.
  4. Per a conservar-la, reparteix-la, encara en calent, en pots de vidre esterilitzat (prèviament bullits en aigua juntament amb les tapes durant 10 minuts).
  5. Omple els pots deixant un buit d’1 cm aproximadament de la vora. Tanca les tapes i col·loca’ls cap per avall sobre un drap fins que es refredin. En donar-los la volta de nou, ja hauran fet el buit.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et poden interessar aquests article sobre la nostra cervesa artesana.