El nostre blog

Publicado el dia

La Seu Bella, la nostra cervesa artesana

Avui, Dia Internacional de la Cervesa, et volem parlar de la nostra cervesa artesana. S’anomena La Seu Bella, és tot un homenatge a la nostra terra i l’elabora l’Òscar Silva en exclusiva per a Plusfresc. T’expliquem què la fa tan especial i com aprendre a maridar-la!

Les cerveses La Seu Bella són elaborades amb productes naturals sense additius. Te les recomanem perquè són cerveses de blat artesanals fetes aquí i com que no estan pasteuritzades ni filtrades, conserven totes les seves propietats nutritives. Són suaus, poc amargues, amb certa dolçor i molt de caràcter.

A les nostres botigues podràs trobar les següents varietats: la cervesa IPA, la de blat i la Pilsner. Com que cadascuna té les seves particularitats, trobem interessant explicar-te què les fa diferents i com maridar-les per gaudir-les en tota la seva esplendor.

Cervesa IPA

La India Pale Ale és un tipus de cervesa d’alta fermentació que s’elabora amb una gran quantitat de llúpol, cosa que la fa molt característica i li atorga un punt amarg. Podríem dir que el llúpol és a la cervesa el que les espècies són a la cuina.

Pel seu sabor amarg és interessant fer un maridatge per contrast, acompanyant-la de plats amb notes dolces com l’arròs, la pasta, els crustacis, els marinats, alguns tipus de formatge (com el Cheddar) i sobretot, els plats especiats i picants, ja que l’amargor és un potenciador dels sabors especiats i al mateix temps el picant augmenta la set, la qual cosa produeix una reducció de la sensació amarga al paladar.

Cervesa de blat

Les cerveses de blat són molt fresques i mariden gairebé amb qualsevol cosa pel seu sabor suau i la seva alta carbonatació. Són ideals per a sopes lleugeres, verdures, amanides, plats vegetarians, formatges blancs i suaus i, fins i tot, plats d’arròs i sushi.

Cal destacar la bona combinació que fan amb els sabors marins, com les amanides amb peixos i cítrics, cebiches i marinats. La versatilitat d’aquesta mena de cervesa la fa apta també per a acompanyar pastes, pastisseria i pastissos de fruites.

Cervesa Pilsner

Aquesta cervesa, una de les més populars de tipus lager, es caracteritza per un pronunciat sabor especiat de llúpol i un toc amarg amb acabat refrescant i molt net en boca.

Funciona molt bé amb el salmó i la tonyina i és un bon acompanyant del menjar asiàtic tipus sushi i sashimi A més, marida amb el formatge de cabra i contrasta molt bé amb les postres dolces gràcies a la seva amargor.

Esperem que gaudeixis de la nostra cervesa artesana!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/com-triar-una-bona-cervesa/