El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb fruites

Qui diu que la fruita només es pot utilitzar per a les postres? A la cuina és un ingredient molt versàtil que dona joc tant en dolç com en salat tal com et demostrem avui. Guarda’t bé aquestes receptes, aquest mes et poden ser molt útils per les festes que s’apropen!

 

Amanida de mandarina amb vinagreta de cítrics

Recetassinlactosa

Arriben dies de fartaneres, per què no aprofitar un producte tan de temporada com la mandarina per preparar una amanida ben lleugera? Amb el toc de la vinagreta de cítrics, queda deliciosa.

Ingredients:

  • 150 g de barreja d’amanida
  • 2 mandarines
  • 8 tomàquets cirerol pera
  • Nous
  • Panses
    Vinagreta:
  • 1 cs oli d’oliva
  • 1 cs de suc de taronja
  • 1 cs de suc de llimona
  • 1/2 cs de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 1 cs de melmelada de mango
  • sal

Preparació:

  1. En un bol posa tots els ingredients de la vinagreta i remena fins que quedi emulsionada.
  2. Pela les mandarines i talla cada grill per la meitat.
  3. Talla els tomàquets cirerol per la meitat.
  4. Serveix una base de fulles d’amanida, posa-hi la mandarina i els tomàquets i rega-la amb la vinagreta.

Tàrtar de pinya i salmó

directoalpaladar

Segur que has tastat molt tàrtars de salmó, però ho has fet mai amb pinya? Fes-lo i sorprèn els de casa!

Ingredients:

  • 160 g de salmó fresc
  • 100 g de pinya
  • la part verda d’una ceba tendra
  • Gingebre fresc
  • 1 rovell d’ou de corral
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Oli d’oliva verge

Preparació:

  1. Comença saltejant la pinya tallada en trossos petits. Fes-ho sense greix, només per daurar-la una mica i així aprofitar els sucres de la mateixa pinya per donar-li un sabor més bo. Deixa refredar.
  2. Neteja el salmó de pell i les parts més fosques de la carn i talla’l en daus petits.
  3. Talla la part verda de la ceba tendra molt fina i renta-la amb aigua per eliminar el sabor més fort.
  4. Ratlla gingebre al gust.
  5. Barreja-ho tot amb una mica d’oli d’oliva i salsa de soja.
  6. Serveix el tàrtar amb un rovell d’ou a la part superior.

Pastissets de raïm


Pequerecetas

Aquestes postres us sorprendran per la seva senzillesa i la seva presentació! Per fer-les encara més senzilles, pots optar per elaborar-les amb unes natilles ja comprades.

Ingredients:

  • Per les natilles:
  • 750 g de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 5 cullerades de sucre de vainilla
  • 1 beina de vainilla
  • 20g de farina de blat de moro
  • Per la base:
  • 1 plat de pasta de full
  • 1 ou batut
  • Sucre llustre
  • Per decorar:
  • Raïm

Preparació:

  1. Obre la beina de vainilla per la meitat i extreu les llavors, reserva.
  2. Dels 750 g de llet reserva un got de llet, la resta ho aboques en un cassó i l’escalfes sense arribar a bullir, amb unes varetes ves remenant de tant en tant.
  3. Afegeix les llavors de la beina de vainilla i abaixa el foc al mínim.
  4. Barreja la Maizena al got de llet fins que no quedin grumolls. Reserva.
  5. En un bol, bat els rovells juntament amb el sucre fins a triplicar-ne el volum. Incorpora a poc a poc la barreja de llet i Maizena i remena bé amb unes varetes.
  6. Afegeix aquesta barreja al cassó on tenim la llet juntament amb les llavors de la beina de vainilla a foc mínim. Continua remenant amb unes varetes fins que espesseixi la crema (no ha de bullir).
  7. Deixa reposar al cassó fins que es refredi una mica.
  8. Mentrestant, posa farina sobre la nostra taula de treball i col·loca la planxa de pasta de full. Amb un corró estira-la una mica i amb un tallador rodó talla 4 cercles.
  9. Després, amb un ganivet talla 4 tires de pasta de full al llarg.
  10. Prepara una safata amb paper de forn. Sobre ella posa les quatre bases dels pastissos de pasta de full (cercles) i una tira de pasta de full al voltant de cada cercle de pasta de full.
  11. Punxa amb una forquilla la base del pastís, pinzella la pasta de full amb ou batut i porta-la al forn a 180º fins que la pasta de full agafi un bonic color daurat.
  12. Quan estigui llesta la pasta de full, retira les bases dels pastissos del forn i deixa-les temperar.
  13. Farceix cada base de pasta de full amb la crema que tindrem reservada, decora amb raïm i decora amb sucre llustre.
  14. Guarda-les a la nevera fins que la crema estigui ben freda.


Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb fruita!

També et poden interessar aquests sucs d’hivern per fer passar el fred .