El nostre blog

Publicado el dia

Sucs d’hivern: els teus aliats contra el fred.

Tot i que encara no és hivern, comença a notar-se la baixada de les temperatures. Cada cop anem més tapats i ja sentim a parlar de grips i refredats. Com els podem evitar? Hi ha algun remei per escapar dels constipats aquest any? Sí! Els sucs.

Mal que ens pesi, no podem aconseguir cap vareta màgica que ens faci immunes als virus, però sí que podem tenir una liquadora amb la qual preparar un munt de deliciosos sucs amb les vitamines més beneficioses per combatre els atacs del fred.

Tot i que quan espremem estem perdent la fibra dels aliments, tots sabem que els sucs són una forma molt ràpida i eficaç d’augmentar la nostra ingesta de vitamines i nutrients essencials per la nostra salut. És per això que avui et proposem que vagis un pas més enllà de la coneguda vitamina C i que afegeixis als teus sucs i batuts els millors ingredients per reforçar la teva salut a l’hivern:

Fruita de temporada: mandarines, raïm, taronges, pomes, magrana…

– Aliments acolorits: pastanaga, remolatxa, col llombarda…

– Fulles verdes crues: espinacs, enciam, escarola…

– Condiments: canyella, gingebre, all, cúrcuma, timó, orenga, anís, menta, pebre…

– Fruits secs i llavors: anous, castanyes, ametlles, sèsam, pipes de carabassa…

– Fermentats: iogurt o kéfir.

– Mel.

Tots aquests aliments tenen moltes propietats: antibiòtics naturals, depuratius, vitamínics, calmants, energètics… però no els podem barrejar tots plegats! Si a més de beneficis, vols aconseguir un bon sabor, aquí tens tres exemples de bones combinacions:

Suc groc: amb raïm, llimona, gingebre, anís i mel.

Suc verd: amb espinacs, poma, taronja, sèsam i menta.

Suc taronja: amb pastanaga, poma, mandarina, iogurt i cúrcuma (et recomanem que tinguis compte amb la cúrcuma, ja que té un gust molt fort. Posa’n poqueta!).