El nostre blog

Publicado el dia

5 consells per a una barbacoa perfecta

Tot procés té el seu mètode i fer una barbacoa no podia ser menys. Hi ha persones que segueixen rigorosament una sèrie de passes, però moltes d’altres van de pressa i corrents. A continuació et portem 5 consells per a una barbacoa perfecta.

 

1. Quants serem?

 Tot i semblar evident, molts cops no ens parem a pensar en quanta gent menjarà i quina quantitat. Hem de calcular entre 350 i 400 grams de carn per cap. D’aquesta manera estalviarem diners, temps i no tirarem carn a la brossa.

 

2. Unes bones brases

Sense brases no hi ha barbacoa. Ja pot ser de primera qualitat la carn, que si no la sabem cuinar, malament rai. Si volem evitar que la carn es cremi per fora i quedi crua per dins, hem d’esperar que les brases agafin un to grisenc o inclús blanc. 

 

3. Compte amb la carn!

És important tenir en compte que la carn necessita un procés abans de ser cuinada. 

Primer de tot cal saber que la carn no pot anar de la nevera a la graella. S’hauria de posar a temperatura ambient aproximadament una hora abans de cuinar-la.

Si volem marinar la carn, cal preparar-la unes hores abans de fer la barbacoa perquè pugui agafar el gust amb temps i es barregin els sabors del fum, el marinat i la carn durant la cocció.

En cas de voler aromatitzar la carn, es poden col·locar herbes al voltant de la graella o directament tirar-les a les brases. D’aquesta manera evitarem que es cremin sobre la carn.


4. L’ordre és important

Cada carn té un temps de cocció i si no distribuïm bé les peces, els nostres convidats hauran d’esperar, es cremarà la carn… un desastre! És important saber que no cal estar constantment tocant la carn, donant-li voltes, pressionant-la, etc. Podem anar col·locant les peces a la part allunyada del foc perquè es vagin fent.

Comencem per les petites (xoriços, cansalada, etc.), d’aquesta manera els convidats poden anar menjant a l’hora que es van fent les més grans. Així estaran llestes un cop acabin els entrants.

 

5. Tanquem el “xiringuito”

Hem estat cuinant amb foc, així que és important apagar les brases degudament. Tot i semblar mortes, les brases seguiran molt calentes. Si la barbacoa té tapa la podem posar per ofegar el foc. Si no en té, hem de retirar la fusta i el carbó que no s’hagi cremat i esperar que es refredin les brases. És recomanable no apagar el foc amb aigua, tot i que si hem de marxar, és millor fer-ho.

El millor és netejar la graella el més aviat possible, et serà molt més fàcil que si decideixes fer-ho a la següent barbacoa.

 

Ara sí! Ja tens tots els consells per a una barbacoa perfecta, només ens queda dir-te bon profit!

 

També et pot interessar: Producte del mes: carn 100% Criat a Lleida