El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes per gaudir dels caragols

Ja tenim aquí la gran festa dels caragols! Aquest any podem tornar a gaudir de la festa com més ens agrada, compartint àpats en família i amics, per això et portem tres receptes fantàstiques que segur que enamoren a qui les tasti.

Cassoleta de caragols a la gormanta

 

El cuiner Antoni Rubies, d’Artesa de Lleida, ens porta una recepta molt típica de les terres de ponent. No pararàs de sucar pa!

Ingredients:

  • 440 g de caragols bullits
  • 75 g de cansalada viada fumada
  • 50 g de pernil salat
  • 75 g de llonganissa
  • Alls esclafats
  • Herbes provençals
  • Farina
  • Brandy
  • Oli d’oliva verge extra
  • Un polsim de pebre negre molt
  • Un polsim de sal

Preparació:

  1. Sofregeix en una cassola amb una mica d’oli la botifarra tallada a trossos i els alls esclafats.
  2. Afegeix la cansalada tallada a trossos i salteja uns 8 minuts.
  3. Incorpora el pernil salat tallat a tires i els caragols, salpebra i posa les herbes provençals. Cou a foc lent un parell de minuts.
  4. Afegeix el brandy i un polsim de farina. Barreja bé i serveix calent.

Conill amb ceba i caragols

 

La Dolors Mateu ens proposa un guisat boníssim per celebrar l’Aplec: conill amb ceba i caragols. Un plat tradicional que farà les delícies de tothom que el tasti!

Ingredients:

  • 1/2 conill trossejat de la marca 100% Criat a Lleida
  • 350 g de caragols bovers cuits
  • 1 ceba
  • 1 branca de farigola
  • 1 rajolí de conyac
  • 250 cl de brou de verdures
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Daura el conill en una mica d’oli d’oliva i reserva
  2. Afegeix la ceba tallada a juliana, una mica de sal i cou-la uns 10 minuts.
  3. Torna a posar el conill reservat i incorpora també els caragols bovers, el rajolí de conyac, la
  4. farigola, la sal i el pebre.
  5. Cobreix amb el brou de verdures i deixa coure una hora a foc baix.
  6. Al moment de servir, decora amb julivert picat.

Caragols amb samfaina


Imatge extreta de Catalunyacuina

Amb aquesta recepta et lleparàs els dits! Un plat pensat per xarrupar bé els caragols, que s’impregnen de la deliciosa samfaina i resulten una autèntica delícia.

Ingredients:

  • 1 kg de caragols
  • Pernil a tires
  • Ceba
  • Pebrot
  • Albergínia
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 3 alls
  • Llorer
  • Romaní
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Neteja bé els caragols i, a continuació, posa’ls amb aigua freda i a foc lent.
  2. Quan comenci a bullir, afegeix el llorer, el romaní i la sal. Cal que els caragols estiguin al foc durant 12 minuts.
  3. Talla les verdures a trossos regulars.
  4. Fregeix la verdura trossejada amb una mica d’oli fins que estigui ben rostida.
  5. Afegeix el pernil a tires i els caragols, remena bé i deixa coure uns 15 minuts tot junt.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de caragols!

També et poden interessar aquestes receptes de salses per acompanyar els caragols.