El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes per cuinar calçots a casa

Si calgués triar el protagonista del mes de febrer, sens dubte escolliríem el calçot! Com tots sabem, les calçotades amb amics i família no es podran celebrar aquest any. Així que hem decidit proposar-vos tres idees per menjar calçots a casa com mai ho havíeu fet. No us les podeu perdre!

Calçots arrebossats

calçots

 La @mireiacasamada ens presenta aquest deliciós plat amb una pinta irresistible. Mai has menjat uns calçots tan cruixents!

Ingredients:

  • 1 manat de calçots (millor que siguin grans)
  • 2 ous
  • 3 cullerades de farina
  • 8/10 cullerades de farina de galeta
  • Salsa de calçots al gust
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a màxima potència.
  2. Treu les capes exteriors dels calçots i renta’ls bé sota l’aixeta. D’aquesta manera en trauràs la terra.
  3. Posa’ls en una plata i enforna’ls durant 30/40 minuts tapats amb paper de plata (que et serveix per evitar esquitxos)
  4. Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls bé. Ha de quedar la part més tendra del ceballot.
  5. Talla’n les fulles més verdes.
  6. Els arrebosses primer per farina, després per ou batut i finalment per farina de galeta.
  7. Si els vols fer al forn (més fàcil) has de preescalfar el forn a màxima potència i els deixes daurar uns 10 minuts.
  8. En canvi si els vols fregits, en una paella amb abundant oli calent els fregeixes durant 2 minuts per cada banda.
  9. Els serveixes immediatament acompanyats amb la salsa de calçots.

Coca de calçots

Si a part de ser un/a enamorat/da dels calçots, no et pots resistir a les salsitxes de Plusfresc, no et preocupis. @chupchupchup.recetas ens ha preparat aquesta coca amb la qual podrem gaudir de les dues coses… Quina sort!

Ingredients:

  • 1 manat de calçots⠀
  • Tomàquets cherry⠀
  • Salsitxes de porc Plusfresc⠀
  • Oli d’oliva verge⠀
  • Sal i pebre al gust⠀
  • Salsa Romesco⠀

Per a la massa:⠀

  • 250 g de farina panadera⠀
  • 160 ml d’aigua mineral⠀
  • 20 g d’oli d’oliva verge⠀
  • 5 g de sal⠀
  • 4 g de llevat fresc (o 1/3 de sec)

Preparació:

  1. Barreja la farina, el llevat fresc o sec (dissolt en una mica d’aigua tèbia) l’aigua, l’oli i finalment la sal.
  2. Amassa-ho Durant 15 minuts i deixa que reposi 90 minuts tapat amb un drap.
  3. Retira el drap i fes dues boles amb la massa. Deixa que reposi 20-30 minuts més.⠀
  4. Estira la massa per formar la coca.
  5. Mentrestant, preescalfa el forn a 200ºC.
  6. Treu la part externa dels calçots i talla’n les arrels i les puntes. Posa’ls en una safata per a forn sense que quedin apilonats.
  7. Afegeix-los oli, sal i pebre al gust i posa’ls al forn 15-20 minuts, donant-los la volta a la meitat i intentant que no quedin massa daurats.
  8. Salteja les salsitxes a part o posa-les al forn.⠀
  9. Munta la coca amb la salsa romesco com a base, els calçots, les salsitxes i els tomàquets oberts per la meitat.
  10. Posa-ho al forn 12-15 minuts (depenent del gruix) a 250ºC.

Crema de calçots

Al febrer el fred apreta i @yotambienmecuido n’és conscient. Així que ens ha preparat aquesta crema de calçots per entrar en calor!

Ingredients:

  • 12 calçots mitjans (si són petis afegeix-n’hi 3 o 4 més)
  • 2 patates
  • Brou de verdures (es pot fer amb la part verda dels calçots)
  • Formatge al gust
  • 50 ml de nata líquida o llet evaporada
  • Sal, pebre i nou moscada
  • Salsa de calçots

Preparació:

  1. Renta bé els calçots, talla els pèls i la part verda (reserva aquesta última).
  2. Talla els calçots en rodanxes i sofregeix-los en una cassola amb una mica d’oli. Ves fent el brou amb la part verda que has reservat.
  3. Quan siguin d’un color daurat, afegeix les patates tallades, dona’ls-hi unes voltes, posa-hi sal, pebre i nou moscada i finalment el brou de verdures fins que quedin ben coberts els calçots i les patates.
  4. Deixa que es cogui fins que la patata estigui tendra. Afegeix-hi el formatge i la nata.
  5. Tritura i serveix amb una mica de salsa de calçots.
  6. També ho pots acompanyar amb unes tires de la part verda del calçot tallades ben primetes i fregides uns segons amb oli d’oliva ben calent. Reutilitza l’oli per fregir uns crostons per acompanyar la crema.

Ja sabeu, ara no hi ha cap excusa. Queda demostrat que la calçotada es pot celebrar amb o sense pandèmia.

També et pot interessar:

https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/verdures/fem-una-bona-calcotada/