El nostre blog

Publicado el dia

Fem una bona calçotada?

Els mesos de febrer i març… Toca menjar amb les mans! És temps de calçots, de diumenges en família, de primers rajos de sol… Mmm, quin goig! Coneixes tots els trucs per fer una bona calçotada? Segueix aquests consells i no se t’escaparà cap detall:

 

– Matèria prima: ni cebes, ni alls tendres, ni res que no siguin autèntics calçots! Si estàs planificant una calçotada gran, et recomanem que els encomanis uns dies abans perquè no te’ls prenguin de les mans.

– Cocció: si bé és cert que hi ha moltes maneres de cuinar els calçots, una calçotada de debò es fa amb foc. Si la feu a un pis, la millor opció seria el forn, però si no, recorda que el calçot no es fa amb brasa, sinó amb flama perquè la pell de fora queda ben socarrada.

– Graella: ben endreçats en línia perquè quedin tots quedin ben cuinats. Si pots aconseguir una graella doble (de les que tanquen per sobre), els subjectaràs de manera que no es moguin i els podràs donar la volta a tots de cop. Val molt la pena la inversió!

– Conservació: imprescindible tenir paper de diari per conservar-los calentons mentre els cuinem tots!

– Presentació: et recomanem la teula, la més tradicional que, a més de bonica, és molt pràctica pel seu format allargat.

www.canmicos.com

 

– La salsa: que no ens falti salsa de calçots que, ull viu!, no és la mateixa que el romesco ens agradi o no, ja que tot i ser molt similars, hi ha una diferència principal important i és que la de calçots no porta vinagre, presentant així un gust més dolç.

– El ritual: menjar calçots embruta bastant, així que sempre està el dilema (i preferència personal) de menjar-los amb pitet i guants o sense. T’agradi com t’agradi, si tens convidats, et recomanem que en compris per si de cas.

– Acompanyament: amanida verda, torrades amb pa amb tomàquet, caragols amb allioli, patata al caliu, carn a la brasa… I crema catalana!