El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes de fideuada per l’estiu

L’estiu és època de quedar amb els amics per fer un bon arròs o una bona fideuada, oi? Avui et portem tres receptes fantàstiques de fideuada per a tots els gustos: de bolets, de verdures i de marisc. Amb quina et quedaries?

Fideuada de bolets

Recepta extreta de elsfogonsdelabordeta

Els bolets no són només per la tardor, gràcies als bolets secs en podem gaudir tot l’any! Aquesta fideuada és deliciosa i ideal per si tens convidats vegetarians si la fas amb brou de verdures.

Ingredients:

  • 200 g fideus
  • 1 ceba
  • Un grapat de bolets secs
  • 1 all
  • Brou de pollastre o verdures
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

Preparació:

  1. Hidrata els bolets en aigua calenta.
  2. En una cassola baixa fregeix l’all sencer en una mica d’oli
  3. Afegeix els fideus fins que quedin ben torrats. Retira’ls i reserva’ls.
  4. En el mateix oli sofregeix la ceba ben picada fins que estigui ben rossa.
  5. Incorpora de nou els fideus i els bolets ben escorreguts. Sofregeix.
  6. Posa el brou i l’aigua d’hidratar els bolets calents i deixa coure els fideus tal com indiqui el fabricant.
  7. Serveix amb allioli.

Fideuada de verdures

Recepta extreta de esoquecomemos.com

Tradicionalment, la fideuada és un plat que es prepara amb peix i marisc, però en aquesta recepta de fideuada vegana, el sabor l’aporta la verdura i la manera de cuinar-la, us assegurem que no té res a envejar a la versió tradicional.

Ingredients:

  • 250 g de fideus (número 2)
  • 100 g de carabassó
  • 100 g de pebrot vermell
  • 100 g de pebrot groc
  • 100 g d’albergínia
  • 50 espàrrecs
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades de tomàquet triturat
  • 1 l de brou vegetal
  • 3 o 4 fulles de llorer
  • Pebre vermell
  • Romaní
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Trosseja la ceba i pica l’all.
  2. En una paella, cuina la ceba amb una mica d’oli fins que adquireixi una textura tendra i comenci a daurar-se, després afegeix l’all.
  3. Neteja i trosseja els pebrots, espàrrecs, albergínia i carabassó. Afegeix-los a la paella seguint l’ordre anterior.
  4. Quan s’hagin fet les verdures, afegeix el pebre vermell, les fulles de llorer partides per la meitat, el romaní i la sal i remena.
  5. Passats dos minuts afegeix el tomàquet i barreja fins que tot quedi ben integrat.
  6. Seguidament, afegeix els fideus a la paella i barreja perquè es daurin durant uns 3 minuts.
  7. Passat el temps, afegeix el brou vegetal ja calent, remou i deixa que es cuini tot uns 3 o 4 minuts
  8. A continuació, posa la paella al forn amb el grill perquè la fideuada s’acabi de coure i els fideus es torrin durant 5 minuts a 200º.

Fideuada de marisc

Recepta extreta de hoteltresanclas.com

Encara que molta gent no ho sap, quan parlem de la fideuada clàssica, en realitat ens estem referint a la fideuada de Gandia. És la deliciosa versió amb gambes i peix, l’estrella de molts àpats estiuencs!

Ingredients:

  • 800 g de gambes o llagostins crus
  • 600 g de rap
  • 600 g de fideus
  • 1 ceba mitjana
  • 3 alls picats
  • 200 g de tomàquet triturat
  • 2 litres de brou de peix
  • Pebrot verd
  • Pebrot vermell
  • Picada d’oli, all i julivert
  • Safrà
  • 1 cp de pebre vermell dolç
  • Sal

Preparació:

  1. Daura lleugerament les gambes a la paella amb una mica d’oli. Retira-les.
  2. A continuació, fes el mateix amb el peix, retirant-lo també de la paella quan agafi color.
  3. Sofregeix els alls picats i després incorpora la ceba ben picada.
  4. Una vegada que la ceba hagi agafat color, afegeix el pebre vermell, removent de seguida perquè no es cremi.
  5. Immediatament, agrega el tomàquet triturat.
  6. Remou una miqueta més i afegeix la picada d’all i julivert.
  7. Ara és el torn d’incorporar dels fideus.
  8. Remou-los durant uns minuts i afegeix el brou, el safrà, el peix i el marisc
  9. Deixa la fideuada 12 minuts al foc o 10 minuts al foc i 2 minuts al forn.
  10. Deixa-la reposar i serveix-la acompanyada de llimona i allioli casolà.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de fideuada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquests arrossos per un dia d’estiu.