El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes de coca de recapte

Ara que fa bon temps, ve de gust aprofitar els caps de setmana i anar de pícnic amb amics i família. Les propostes de coca de recapte que et portem avui són ideals per portar d’excursió, no en perdis detall!

Coca de recapte tradicional

Imatge extreta de bonviveur

Et portem la recepta més bàsica, simplement amb escalivada, però si vols hi pots afegir una proteïna provinent de productes locals com ara sardines fresques o botifarra.

Ingredients:

  • 140 ml d’aigua temperada
  • 10 g de llevat fresc de forner o 3,33 g de llevat sec
  • 250 g de farina de blat de força
  • 30 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 5 g de sal
    Per a la cobertura:
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 cebes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Un polsim de pebre negre molt
  • Un polsim de sal

Preparació:

  1. Per fer la massa dissol per complet el llevat fresc en aigua tèbia.
  2. Posa en un bol la farina de força, l’aigua amb el llevat, l’oli d’oliva verge extra i la sal.
  3. Mescla els ingredients fins formar una bola homogènia, cobreix amb film i deixa que reposi durant 1 hora.
  4. Per fer l’escalivada, enforna els vegetals nets i greixats amb oli a 185 ºC durant uns 45-50 minuts.
  5. Pela les verdures quan estiguin fredes i talla-les a tires amb les mans, salpebra-les i reserva-les en un recipient amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
  6. Divideix la massa en dues parts iguals i estira-les amb un corró donant forma allargada. Posa-les sobre una safata amb paper de forn.
  7. Cobreix les masses amb l’escalivada, tira un fil d’oli d’oliva per tota la superfície i enforna a 200 ℃ durant 20-25 minuts.
  8. Retira les coques de recapte del forn una vegada fetes i deixa-les refredar sobre una reixeta.

Coca de recapte de carabassa

Imatge extreta de invitadoinvierno

Com el seu nom indica, la coca de recapte és ideal per reaprofitar tot el que tingui a la nevera i convertir-ho en un plat de 10. En aquest cas, un tros de carabassa, es transforma en una coca espectacular!

Ingredients:

  • 450 g farina de tot ús
  • 250 ml cervesa
  • 140 g oli d’oliva
  • Sal
    Pel farciment:
  • 300 g de carabassa
  • Oli
  • Pimentó
  • Comí
  • Sal

Preparació:

  1. En un bol posa la farina, la cervesa, l’oli i la sal i barreja-ho bé fins tenir una massa homogènia.
  2. Passa la massa a una safata de forn folrada amb paper de cuina. Estira-la amb les mans fins que ocupi tota la superfície. Veuràs que és una massa molt fàcil de manejar.
  3. Pela i talla la carabassa i posa-la per sobre de la coca. Posa-hi sal, pimentó, comí i oli.
  4. Posa la coca al forn a 180 ℃ uns 45 minuts o fins que estigui daurada i cruixent per les vores.
  5. Treu-la del forn i deixa-la refredar sobre una reixeta.

Coca de recapte de tomàquet i ceba

Aquesta tercera opció està elaborada amb farina d’espelta i porta com a cobriment tomàquets i ceba. Molt senzilla d’elaborar, però igualment boníssima!

Ingredients:

  • 125 g de farina de blat
  • 125 g de farina d’espelta
  • 165 ml de cervesa
  • 165 ml d’oli d’oliva
  • 1/2 cp de sal
  • 3 cebes tallades en juliana
  • 250-300 g de tomàquets cirerols tallats per la meitat
  • Orenga fresca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. En un bol, barreja les dues farines amb la sal. En un altre recipient, barreja la cervesa i l’oli. Remou suaument.
  2. Fes un forat enmig de la farina i ves afegint la mescla de farina i cervesa. Barreja amb les mans fins que la farina hagi absorbit tot el líquid.
  3. Pasta durant 8-10 minuts fins que la massa adquireixi un aspecte homogeni.
  4. Deixa-la reposar, tapada amb un drap, durant mitja hora. Passat aquest temps tornar a pastar uns 5 minuts.
  5. Sobre la taula neta, posa una mica de farina i estira la massa fins que quedi ben fina. Posa-la sobre el motlle i amb l’ajuda dels dits adapta-la bé a la forma d’aquest. Amb un ganivet, retalla l’excés de massa i guardar-la amb l’altra meitat que ha sobrat.
  6. Encén el forn a 180 °C.
  7. En un bol net, posa la ceba i el tomàquet, afegeix oli d’oliva al gust, sal, pebre i fulles d’orenga.
  8. Distribueix els vegetals sobre la coca i enforna-la a 180 °C durant 30 minuts o fins que vegis que està feta.
  9. Treu del forn i deixa-la refredar sobre una reixeta.

sperem que gaudeixis d’aquestes coques de recapte vegetals!

També et poden interessar aquests consells per anar de pícnic.