El nostre blog

Publicado el dia

Consells pràctics per anar de pícnic

pícnic muntanya

La primavera és l’època ideal per sortir a gaudir d’un pícnic. La temperatura ens permet estar a gust sense passar calor i el paisatge ens ofereix vistes florides i espectaculars. Ja sigui a la muntanya o a un parc, t’animem a sortir amb la família o els amics per passar una bona jornada amb un àpat a l’aire lliure. Què hem de tenir en compte perquè ens surti un pícnic rodó?

picnic muntanya

1 Busca un bon lloc! Encara que et sembli que el sol no és molt fort, els rajos UV segueixen arribant a la teva pell. Instal·lat a sota d’un arbre que faci ombra o porta un para-sol.

2 Vesteix-te per a l’ocasió. Porta roba còmoda i elàstica per evitar molèsties quan seguis a terra. Si t’acompanyen persones de la tercera edat o que pateixin dels genolls, pots portar una cadira plegable. I molt important: recorda’t de portar gorra i ulleres de sol!

3 Que no t’esguerrin la festa! Quan som a l’exterior, el sol o els insectes poden jugar-nos una mala passada. Posa’t crema solar i repel·lent de mosquits.

4 Evita la deshidratació. És fonamental portar més aigua de la que creus que necessitaràs per evitar imprevistos. Fins i tot pots portar algunes ampolles congelades perquè t’aguantin fresques tot el dia. Si hi ha alguna font, situa’t a prop per poder-te refrescar quan ho necessitis.

picnic nens

5 Quin tipus de menjar és el més adequat? És aconsellable que el menjar que duguis sigui lleuger, fàcil de transportar i que no es malmeti amb els canvis de temperatura. Evita portar aliments com la maionesa. El més fàcil serà dur amanides (sempre amb la vinagreta separada), pasta o arròs fred, embotits, fruites…

6 Com conservar els aliments frescos? Et recomanem que portis una nevereta per transportar els aliments que necessitis mantenir freds. És preferible que omplis la nevera amb blocs de plàstic congelats (o si no en tens, ampolles d’aigua congelades) que no amb bosses de glaçons. Les bosses de glaçons perden aigua un cop es desfan i podrien malmetre els aliments que tens a la nevera.

picnic vi

7 Un pícnic temàtic! No cal que preparis un gran àpat per anar de pícnic. Qualsevol excusa és bona. Per exemple, pots optar per un berenar amb tuppers de fruita fresca tallada a daus perquè us sigui molt fàcil devorar-la. Una altra opció és un pícnic romàntic amb un bon vi. Recorda que si necessites una recomanació, t’esperem al nostre celler.

Ja coneixes els consells bàsics per preparar el teu primer pícnic de la temporada. Ja has triat amb qui el gaudiràs?