El nostre blog

Publicado el dia

3 receptes de bacallà per Quaresma

bacalla

Per Quaresma toca menjar bacallà i amb les receptes que et portem avui no et deixarem indiferent: una sorprenent carabassa farcida de bacallà, un original bacallà amb chutney de mango i els bunyols més cruixent que et puguis imaginar! T’animes a preparar alguna d’aquestes receptes de bacallà per Quaresma?

Carabassa farcida de bacallà

Per fer aquest plat tan original que ens cuina la Sílvia de Chup Chup Recetas és important que escullis unes carbasses de mida petita, perquè puguis cuinar racions individuals.

Ingredients:

  • 1 cp de julivert picat
  • Formatge al gust
  • 2 carabasses petites
  • 250 g de bacallà esmicolat
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • 250 ml de llet
  • 40 g de farina

Preparació:

  1. Talla les carabasses per la meitat i treu les llavors.
  2. Cuina-les al vapor durant 12 minuts.
  3. Sofregeix la ceba picada i els alls picats en oli d’oliva fins que estiguin ben cuits.
  4. Afegeix la farina i deixa-la coure uns minuts.
  5. Tot seguit posa la llet i remena fins que es formi una beixamel espessa.
  6. Incorpora el bacallà, salpebra i posa-hi el julivert. Reserva.
  7. Buida la polpa de les carabasses, talla-la a trossos petits i incorpora-la al bacallà.
  8. Farceix les carabasses amb aquesta barreja, posa-hi formatge ratllat i gratina-les al forn.

Bacallà al chutney de mango

La Mireia Casamada ens cuina un deliciós llom de bacallà acompanyat d’un original chutney de mango. No en perdis detall!

Ingredients:

  • 150 g de llom de bacallà
  • 4 cs de farina
  • Oli per fregir
  • 250 g de mango
  • 90 g de ceba
  • 80 g de sucre morè
  • 200 ml de vinagre
  • 7 g de gingebre
  • 1 clau d’espècia
  • 1 g de pebre negre
  • 1 g de sal

Preparació:

  1. En un cassó amb una mica d’oli posa-hi la ceba tallada ben petita, el mango tallat a daus, les espècies, el vinagre i el sucre. Salpebra-ho i posa-ho a foc fort fins que bulli.
  2. Baixa el foc i deixa-ho coure uns 30 minuts. Reserva-ho.
  3. Posa pebre al bacallà i enfarina’l.
  4. Fregeix-lo 3 minuts per banda en una paella amb oli ben calent. Reserva’l en paper absorbent.
  5. Serveix-lo amb el chutney de mango.

Bunyols de bacallà

La Inés de Domingo Juan ens porta uns bunyols de bacallà fantàstics per a Setmana Santa. Res més deliciós que uns bunyols cruixents i tendres alhora!

Ingredients:

  • 250 g de llom de bacallà dessalat
  • 100 g de farina de blat
  • 150 g de llet
  • 1 ou gran
  • 10 g mantega
  • 1 gra d’all
  • un grapat de julivert fresc (al gust)
  • 1 cp de llevat en pols
  • oli d’oliva per a fregir

Preparació:

  1. Posa al got de la batedora les fulles de julivert i l’all partit per la meitat (sense el germen). Pica-ho bé.
  2. Afegeix el bacallà dessalat i esqueixat, la farina, l’ou, el llevat, la llet i la mantega. Torna a triturar fins obtenir una textura homogènia. Prova-ho per rectificar la sal.
  3. Posa bastant oli en un cassó profund a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent i amb ajuda de dues culleres per a postres ves tirant porcions de massa al cassó.
  4. Dona voltes als bunyols de tant en tant perquè quedin daurats per tots els costats.
  5. Treu-los i escorre’ls primer en un colador i a continuació en paper absorbent perquè quedin més cruixents per fora i tendres per dins.


Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de bacallà!

També et poden interessar aquestes receptes ideals per Quaresma.