El nostre blog

Publicado el dia

Avui: Un menú equilibrat

Amanida tèbia amb pera i formatge

Temps preparació: 10 min

Temps cocció: 7 min

Dificultat: fàcil

Valoració nutricional:

Kcal totals del plat: 576

Hidrats: 28 (19%)

Proteïnes: 13 (9%)

Greixos: 45 (75%)

1

INGREDIENTS

– 1 rodanxa de massa de pasta fullada

– 1 rodanxa de formatge de cabra

– 1 pera

– 4-5 ametlles laminades

– enciams: escarola, canonges, fulla de roure

– oli d’oliva, vinagre, sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Talla 1 disc o rodanxa de la pasta fullada una mica més grans que les rodanxes de formatge. Escalfa el forn, posa-la en una safata i cou-la a forn fort (180-200?°C) durant 2 minuts (fins que s’hagi daurat)
  2. Neteja els enciams amb aigua, eixuga’ls i trosseja’ls.
  3. Pela la pera i talla-la a làmines fines.
  4. Posa un rajolí d’oli en una paella i posa les ametlles, daura-les al foc, sense deixar-les cremar. Quan comencin a torrar-se retira-les del foc i col·loca-les sobre un plat perquè refredin.
  5. Disposa en un plat la barreja d’enciams i per sobre afegeix les làmines de la pera i les ametlles torrades. Amaneix tot amb sal, pebre, vinagre i oli.
  6. Mentrestant col·loca sobre els discs de pasta fullada cuita la rodanxa de formatge. Posa-hi una mica de pebre i oli i escalfa-les al forn fins que es comenci a fondre.
  7. Retira-ho i col·loca al mig del plat un disc amb el formatge calent i ja estarà llest per servir.

 

Llenguado amb salsa verda

Temps preparació: 5 min

Temps cocció: 10 min

Dificultat: fàcil

Valoració nutricional:

Kcal totals del plat: 285

Hidrats: 9 (3%)

Proteïnes: 156 (55%)

Greixos: 120 (42%)

2

INGREDIENTS

– 1 llenguado de ració de 200 g

– Sal, pebre blanc

– 1 cullerada d’oli

Per a la salsa verda

– 35 g de julivert picat

– 35 g de menta fresca

– Suc de mitja llimona

-1 culleradeta de mostassa

– 1 cullerada d’oli

– 20 g de tàperes

PREPARACIÓ

  1. Posa sal i pebre al llenguado.
  2. Escalfa una paella o planxa i cuina el peix durant 5-6 minuts. Retira’l i reserva’l.
  3. Barreja el suc de llimona i la mostassa, afegeix l’oli i remena-ho.
  4. Pica el julivert, la menta i les tàperes, afegeix-ho a la barreja anterior.
  5. Serveix el llenguado amb la salsa verda.

 

Batut de plàtan i llet d’arròs

Temps preparació: 5 min

Temps cocció: 0 min

Dificultat: fàcil

VALORACIÓ NUTRICIONAL

Kcal totals del plat: 174

Hidrats: 154 (88%)

Proteïnes: 16 (9%)

Greixos: 4 (2%)

3

INGREDIENTS

– 100 g de plàtan (pelat)

– 1 cullerada de mel

– 75 cl de llet d’arròs

– Unes gotes d’essencial de vainilla (opcional)

PREPARACIÓ

  1. Pela el plàtan, talla’l a rodanxes i reserva’n una per decorar.
  2. Tritura la resta al vas de la batedora junt amb la mel i la llet d’arròs fins a tenir una crema homogènia.
  3. Posa-ho en una copa i decora amb una brotxeta amb la rodanxa de plàtan reservada.