El nostre blog

Publicado el dia

Amanida tèbia amb pera i formatge

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 7 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en sucre

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 576
Hidrats: 28 (19%)
Proteïnes: 13 (9%)
Greixos: 45 (75%)

Ingredients

– 1 rodanxa de massa de pasta fullada
– 1 rodanxa de formatge de cabra
– 1 pera
– 4-5 ametlles laminades
– enciams: escarola, canonges, fulla de roure
– oli d’oliva, vinagre, sal i pebre

Preparació

Talleu la pasta fullada fent-ne un disc o una rodanxa una mica més gran que les rodanxes de formatge. Escalfeu el forn i, en una safata, poseu-hi la pasta i coeu-la a foc fort (180-200ºC) durant 2 minuts (fins que s’hagi daurat).
Renteu els enciams amb aigua, eixugueu-los i trossegeu-los.
Peleu la pera i talleu-la a làmines fines.
Poseu un rajolí d’oli en una paella i daureu-hi les ametlles sense deixar que es cremin. Quan comencin a torrar-se, retireu-les del foc i col·loqueu-les sobre un plat perquè es refredin.
Disposeu en un plat la barreja d’enciams i afegiu-hi les làmines de la pera i les ametlles torrades. Amaniu-ho tot amb sal, pebre, vinagre i oli.
Mentrestant, col·loqueu sobre el disc de pasta fullada cuita la rodanxa de formatge. Poseu-hi una mica de pebre i oli i escalfeu-ho al forn fins que el formatge es comenci a fondre. Retireu-ho.
Col·loqueu al mig del plat un disc amb el formatge calent i serviu-ho.

Comentaris

La combinació de fruites amb formatges és un clàssic. En aquest plat s’hi barregen molts dels aliments que configuren la dieta mediterrània, que, actualment, com ha demostrat la ciència, és la més saludable. Si tenim uns nivells de colesterol força elevats, és recomanable preparar el plat sense la base de pasta fullada per disminuir encara més la ingesta de greixos.