El nostre blog

Publicado el dia

Saps com reciclar correctament a casa?

Avui se celebra el Dia mundial del reciclatge, declarat per la UNESCO, un esdeveniment que convida a la reflexió entorn dels residus i la importància d’una bona gestió. A través de reciclar, els residus esdevenen recursos si els recuperem mitjançant els sistemes de recollida selectiva que hi ha als municipis.

Cada cop que reciclem contribuïm a la millora del medi ambient, evitant l’acumulació de residus i allargant la vida útil dels materials. Alhora, estem estalviant recursos naturals, matèries primeres i energia, i reduint les emissions de CO₂ que agreugen al canvi climàtic.

Una eina molt útil per ajudar-nos a saber on dipositar cada residu, és la web de la Generalitat de Catalunya “Residu, on vas?” que ens ensenya de manera molt visual com reciclar correctament.

Però a banda d’això, què podem fer a casa per generar menys residus i que la tasca de reciclatge no es faci tan feixuga ni ens ocupi tant d’espai?

COMPRA A GRANEL

A l’hora de fer la compra tracta de seleccionar aquells productes que tinguin un envàs més sostenible, comprant a granel exactament el que necessites t’estalviarà residus i despeses innecessàries.

INVOLUCRA ELS PETITS DE CASA

Converteix la tasca de reciclatge en un joc perquè els infants es motivin a dipositar cada residu al seu contenidor correcte, els estaràs educant de cara al futur i t’ajudaran mentre es diverteixen.

SEPARA ELS RESIDUS

És important destinar un racó de casa per tenir els cubells de reciclatge i anar-los buidant regularment per evitar que s’acumulin residus de més. Et recomanem plegar el cartó, ocuparà menys espai i et serà més fàcil a l’hora de llençar-lo.

REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC

Si tens bosses de plàstic a casa, fes-les servir tantes vegades com puguis. També les pots utilitzar per portar els envasos al contenidor groc.

ULL AMB ELS RESIDUS ESPECIALS

Els aparells elèctrics, les bombetes, les bateries, les restes de pintura, les radiografies… Són residus especials que s’han de portar al punt verd.

L’OLI, MAI PER L’AIGÜERA

Reutilitza’l si pots, guarda’l en pots especials i després porta’l a un punt verd. Només un litre d’oli pot contaminar fins a 1.000 litres d’aigua!

Reciclar és senzill i necessari, entre tots podem cuidar el planeta i anar reduint l’impacte de les nostres activitats, creant un entorn molt més sostenible.

També et poden interessar aquests consells per no malgastar aigua a casa.