El nostre blog

Publicado el dia

Dia Mundial de l’Alimentació

Com cada 16 d’octubre celebrem el Dia Mundial de l’Alimentació, una data promoguda per la FAO que té com a objectiu reduir la fam la món.

La seva meta és aconseguir que el 2030 ningú passi gana i aquest any marcat per la pandèmia se centra en la col·laboració i la solidaritat per tal que els aliments segueixin arribant a tot arreu, especialment a les zones que han patit més els efectes de la COVID-19. Per això, l’eslògan d’enguany és “2020: Conrear, nodrir, preservar. Junts”.

dia mundial de l'alimentació

http://www.fao.org/

Aquest dia també serveix per posar en valor la feina dels Herois de l’Alimentació, persones increïbles que no s’han deixat limitar per els seves circumstàncies i han aconseguit subministrar aliments dins i fora de les seves comunitats. Pots inspirar-te amb les seves històries aquí.

Tu, com a consumidor, també tens el poder d’ajudar a cultivar, nodrir i preservar el planeta:

  1. Tria productes locals: donant suport als petits agricultors es reforça l’economia i es fomenta la diversitat de cultius.
  2. Escull productes estacionals ja que aquests ens permeten reduir l’empremta de carboni dels aliments i a més a més són més madurs i gustosos.
  3. Consumeix una dieta variada: no només és bo per la salut, també pel medi ambient, ja que és més sa pels sòls i afavoreix la biodiversitat.
  4. Ajuda a la gent del teu voltant. La fam també pot afectar a qui tens a prop: veïns, amics, gent gran…
  5. Comparteix hàbits positius i consells a través de les xarxes socials i utilitza els hashtags oficials (#DíaMundialDeLaAlimentación, #HéroesDeLaAlimentación).
  6. Aprèn a conrear algunes fruites, herbes o verdures si tens espai a casa. Et permetrà entendre millor la feina dels agricultors i com s’aconsegueixen els aliments.
  7. Dona suport a les iniciatives de desenvolupament, com els programes de nutrició escolar, ja que aquests promouen hàbits saludables i una alimentació més respectuosa amb el món que ens envolta.
  8. No llencis el menjar: aprèn a conservar-lo per a més endavant sense que es faci malbé. Et donem alguns consells de com fer-ho aquí

Esperem que els missatges i hàbits positius que promou el Dia Mundial de l’Alimentació arribin lluny i que el 2030 ens oblidem per fi de la fam!