El nostre blog

Publicado el dia

7 consells per conservar millor la fruita

Com ja saps, la fruita fresca és boníssima i n’hem de menjar cada dia però a vegades se’ns fa malbé massa ràpid. No podem conservar-la eternament, però sí donar-te alguns consells perquè no s’espatlli abans del que és habitual. A més, has de tenir en compte que sempre es conservarà millor la fruita de temporada.

1 Compte amb guardar juntes algunes fruites

T’hi has fixat que si ajuntes algunes fruites es maduren abans i s’acaben fent malbé amb menys temps del que esperaves? Hi ha productes que emeten un gas que accelera la maduració de les altres fruites. És per això que has de guardar soles les pomes, les peres, els melons, les prunes i els alvocats.

2 No deixis les fruites dins la bossa

Quan arribis a casa, buida la bossa el més aviat millor i guarda els productes a un lloc fresc i ventilat. Un cistell de vímet és una bona opció on col·locar la fruita.

3 Renta la fruita just abans de menjar-la

Si rentes la fruita abans de guardar-la, acceleres el seu procés de maduració. És millor que ho facis quan les hagis de consumir.

fruita maduixes

4 Quines fruites es conserven millor a la nevera?

Les pomes (si ja fa més de 7 dies que les tenim), els albercocs, les mores, els nabius, les cireres, el raïm, els gerds, les maduixes i les figues es conserven durant més temps si les posem a la nevera. El millor és posar-les en bosses perforades i al calaix menys fred.

fruites vermelles

5 Fruites que és millor conservar a temperatura ambient

Es tracta dels plàtans, bananes, taronges, llimones, llimes, mandarines, pomelos, melons, síndries, papaies, caquis, pinyes, magranes i les pomes si les consumim en menys de 7 dies.

6 Revisa sovint el bol de la fruita

Observa si hi ha alguna peça en mal estat i, si és així, retira-la immediatament per evitar que espatlli la fruita fresca.

fruita cítrics

7 Conserva els plàtans durant més temps

Els plàtans es conserven millor a temperatura ambient. Si els posem en fred, aviat apareixeran taques negres. Et recomanem mantenir-los en ram i cobrir la part on s’uneixen amb una mica de paper film.

Fins aquí els nostres consells d’avui. I recorda! Si la fruita és més madura del que t’agrada, no la llencis. Pots aprofitar-la per fer melmelades o sucs.