El nostre blog

Publicado el dia

Consells contra el malbaratament alimentari

Segons l’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO, per les seves sigles en anglès), un terç de la producció mundial d’aliments és rebutjada cada any en tot el planeta, si bé el percentatge és notablement major als països desenvolupats que als estats en vies de desenvolupament: anualment, a Europa i Amèrica del Nord es perden i malgasten entre 95 i 115 quilos de menjar per persona. Per això avui et portem cinc consells per intentar evitar el malbaratament alimentari en l’àmbit domèstic.

Planifica un menú setmanal

Fes un calendari on anotar els plats que es prepararan durant la jornada, qui menja a casa, qui fora i fixa’t en els menús de l’escola per no repetir. Això et permetrà estalviar en productes que no són necessaris, evitar duplicats en la llar, comprar de manera eficient i contribuir al fet que tota la família segueixi una alimentació més saludable.

Fes una llista de la compra

Una vegada realitzat el menú i quan hagis revisat la nevera i el rebost, és convenient elaborar una llista de la compra amb aquells aliments que realment es necessiti comprar per evitar el malbaratament alimentari. Aquesta pràctica ajudarà a no perdre massa temps en el supermercat i a optimitzar despeses. Tenir els menús planificats setmanalment, per exemple, facilitarà l’elaboració d’aquesta llista ajustada.

Revisa els aliments de casa abans d’anar a comprar

Mantenir la nevera neta i ordenada ajuda a veure amb més claredat tot el que es té i evitar que es faci malbé el menjar. El mateix passa amb el rebost, tenir-lo ordenat i col·locar davant els productes que caduquen abans, ajudarà a consumir-los en l’ordre correcte. Revisa sempre el que tens a casa abans d’elaborar la llista de la compra per evitar comprar de més.

Calcula adequadament les quantitats

Moltes vegades cuinem de més per tenir menjar per més dies, però quantes vegades l’acabem llençant perquè no ens ve de gust repetir tants àpats? Està bé cuinar aliments com arròs o verdures per poder elaborar altres plats a partir d’ells, però quan cuinem de més, intentem sempre congelar per tenir altres àpats per més endavant i evitaràs menjar el mateix molts dies seguits.

Aprofita les sobres

Si et sobra menjar d’un àpat, no el llencis! El pots congelar per més endavant o elaborar-ne un plat completament nou a partir d’ell. Les croquetes, el farcit dels canelons o les truites són alguns dels molts exemples per aprofitar les sobres i fer-ne un plat de 10.

​Esperem que et serveixin aquests consells per evitar el malbaratament alimentari!

Pots trobar tots els nostres productes per elaborar els teus menús setmanals a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquests consells per estalviar quan vas a comprar.