El nostre blog

Publicado el dia

Coneixes els saníssims beneficis de menjar carabasses?

Grans, petites, rodones, allargades i, per Halloween, també amb cares! Les carabasses ens arriben de tantes maneres diferents com maneres tenim de cuinar-les: al forn amb espècies, farcides, gratinades, en bunyols, pastissos, cremes… L’únic difícil és triar quina recepta ens agrada més!

Sabies que, a més a més, les carabasses són saníssimes i un aliment molt complet? La Doctora Antonieta Barahona, de Clínica de Nutrició, ens explica un munt de beneficis d’aquest producte fresc:

– Genial per la visió i la pell: és rica en beta carotè, una substància que es transforma en vitamina A. Això li dóna una acció antioxidant que manté les cèl·lules joves i en bon estat.

– Promou l’eliminació de l’excés de líquids: ja que és rica en potassi i pobra en sodi.

– Bona per dietes de pèrdua de pes: tot i ser un aliment saciant, té un baix valor calòric, té moltíssima aigua i només un 5% de sucres. Súper lleugera!

– Afavoreix les bones digestions: gràcies al seu contingut en mucílags, que suavitzen i protegeixen la mucosa de l’estómac.

– Combat el restrenyiment: perquè té moltíssima fibra!

Com hem dit al principi, hi ha moltes maneres de cuinar les carabasses, i segur que en coneixeu un munt. Se’n poden fer amanides, xips, cremes… les opcions són infinites!