El nostre blog

Publicado el dia

Crema de carabassa groga

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 430
Hidrats: 34 (31%)
Proteïnes: 20 (19%)
Greixos: 23 (49%)

Ingredients

– 1 tros de carabassa pelada i desgranada (150 g)
– 1 ceba petita
– oli d’oliva
– sal
– 1 cullerada de farina
– 2 llesquetes de pa sec, per fer rostes fregides

Preparació

Poseu l’olla amb aigua i sal al foc; quan arrenqui a bullir, afegiu-hi els trossos, tallats grossos, de carabassa; deixeu-ho bullir fins que quedi tova i passeu-ho pel passapuré o la batedora.
En una paella a part, fregiu-hi amb oli d’oliva la ceba picada i 1 cullerada de farina.
Poseu-ho tot a l’olla on heu bullit la carbassa i afegiu-hi aigua si queda gaire espès.
A l’hora de servir-ho al plat, s’hi poden posar daus de pa fregit.
Per fer les rostes de pa fregit: talleu pa sec a llenques fines i feu-ne daus petits. Escalfeu una paella amb oli i rostiu-hi el pa amb compte de no cremar-lo; poseu-lo a sobre d’un paper de cuina absorbent.

Comentaris

Plat adient per a l’època d’hivern, amb un producte típic de temporada, actualment poc utilitzat en la cuina per desprestigi i desconeixença. Cal destacar l’elevat contingut de la carabassa en vitamina C, força necessària, d’altra banda, en aquesta època de l’any. Conté el 93% de la quantitat de vitamina C recomanada per dia.