El nostre blog

Publicado el dia

Com veure les Llàgrimes de Sant Llorenç

Com cada any, quan la Terra travessa les restes de la cua del cometa Swift-Tuttle, aixequem la vista cap al cel per veure les Perseides, la pluja d’estels que ens enamora cada estiu.

És possible que aquest any ja hagis vist alguna estrella fugaç, perquè es poden veure desde principis d’aquest mes, però el seu punt àlgid serà les nits del 9 al 15 d’agost, especialment les del 12 i el 13. Per desgràcia, com que hi haurà lluna plena el dia 15, et recomanem que les vagis a veure com abans millor.

Com el seu nom indica, les Perseides tenen el seu radiant a la constel·lació de Perseu. Per tant, la millor manera de veure-les és fixant-nos en un punt allunyat d’aquesta constel·lació. Si no coneixes prou el cel nocturn com per localitzar-la i no tens cap amic expert en astronomia, et recomanem fer servir una app com Sky Map o Star Chart.

Un dels millors llocs per veure els estels és el Parc Astronòmic del Montsec: és considerat una reserva Starlight, és a dir, que té unes condicions de foscor idònies per a l’observació del cel nocturn.

Si vas a veure les Perseides lluny de casa, no t’oblidis d’agafar alguna gandula o estoreta per poder gaudir de les estrelles amb comoditat, menjar i beure i roba d’abric. Si hi ha més gent a la zona que has triat, sigues respectuós i no facis servir llums brillants.

És possible que en vegis menys de les que esperaves, i és normal: la majoria de les previsions que donen els mitjans són en unes condicions lumíniques ideals. No perdis la calma ni treguis els ulls del firmament.

Un últim consell no apte per a dormilegues: si vols multiplicar les teves possibilitats de veure-les, et recomanem observar el cel durant les hores prèvies a la sortida del sol.