El nostre blog

Publicado el dia

Consells per anar d’excursió al camp amb nens.

Arribat el mes de març, el bon temps es comença a notar. Arrenca el compte enrere per la primavera! Fem les primeres barbacoes i calçotades, els primers migdies al sol d’alguna terrasseta, els primers diumenges a l’aire lliure… I les primeres excursions a la natura.

I és que, després de tot l’hivern, ja tenim força ganes de sortir a passejar, de lluir la màniga curta (encara que només sigui una estoneta) i d’allunyar-nos una mica de la ciutat, especialment si tenim enèrgics fills que necessiten fer activitats fora de les quatre parets de casa!

Avui t’animem que organitzis la primera sortida al camp de la temporada i, si el que et preocupa és la logística amb la canalla, et donem aquesta llista de consells perquè només et preocupis de gaudir de cada moment amb els nens:

– Calçat i roba adequada: samarretes que transpirin, una capa de roba intermèdia per als lleugers canvis de temperatura, sabates que sàpigues que els van còmodes (no és el dia d’estrenar unes noves!) i, si aneu amb cotxe, et recomanem portar també alguna peça de roba de recanvi, per si es mullen jugant amb aigua o fang.

– Hidratació i alimentació: entre la fruita, els entrepans, les carmanyoles, l’aigua i els sucs, t’aconsellem que t’emportis algun “caprici” que els agradi molt. Una mica de xocolata t’ajudarà a solucionar des d’una rascada al genoll fins a una picada d’algun bitxo gros.

– Senderisme realista: si voleu fer alguna ruta, no sigueu excessivament optimistes amb les distàncies; al mapa tot sembla a prop, però caminant la cosa canvia molt. Val més fer curt i tenir més estona per descansar o jugar que no pas acabar esgotats i estressats. L’objectiu és gaudir i desconnectar!

– Parlant de distàncies… Busca un destí el més proper possible: l’objectiu és evitar un llarg trajecte inicial i sobretot final, on els nens ja estan cansats.

– Protector solar i repel·lent de mosquits: no cal que sigui estiu, el raig de sol i els mosquits al camp sempre estan vius! No et confiïs i assegura’t de portar tots dos protectors.

– Activitats i jocs: en aquest tema, sobretot, et recomanem una mica de previsió. Porta pensats alguns jocs, i si són didàctics encara millor. Podeu buscar petits animalons, recollir brossa que trobeu i posar-la al seu lloc, construir un petit refugi… És un moment perfecte per ensenyar-los el respecte per la natura i l’entorn!

Que comenci l’aventura! On anireu?