El nostre blog

Publicado el dia

Com triar i conservar un bon meló

Segur que aquests dies el meló és una constant dels teus dinars d’estiu. No només per la seva frescor i pel seu gust dolç, també perquè és increïblement sa, amb un 92% d’aiguavitamines B, C i A i minerals com el potassi, el fòsfor o el magnesi. Però t’ha passat algun cop d’obrir el meló i adonar-te que encara li faltaven uns dies? Avui et donem uns quants consells perquè no et torni a passar mai més! 

  • El pes importa: normalment com més pesi, més madur serà el meló, i per tant, més dolç.  
  • Melons i … “melones”?: segons la saviesa popular, saber distingir entre melons  mascles i melons femelles, augmentarà molt les teves probabilitats d’encertar-la. Fixa’t en si té cercles concèntrics a la punta. Si en té, vol dir que és femella, i solen ser més bones. 
  • Olor: La zona del peduncle (o cua) ha de fer una olor fresca, dolça. 
  • Color: Fixa’t en que no tingui taques estranyes, però sense exagerar: la majoria de melons tenen una part més fosca al punt on tocaven a terra mentres creixien. En general mira que no tingui ferides i que sigui d’un color uniforme (però no massa intens, perquè voldria dir que encara està verd). 
  • Tacte: Presiona lleugerament el costat oposat al peduncle. Si cedeix una mica, és que el meló està al punt just de maduració. 
  • De juny a octubre: Els melons consumits a la seva època sempre seran més bons, perquè venen de més a prop. 

Un cop a casa, deixa’l a fora de la nevera en un lloc fresc i sec. Les altres fruites poden accelerar la seva maduració, o sigui que és millor que el mantinguis apartat (però si per equivocació has portat un meló verd a casa, et recomanem que el posis a dins d’una bossa de paper amb un plàtan o una poma). 

Un cop obert, treu-ne els extrems i les llavors i guarda’l a la part menys freda de la nevera, tapat adequadament.