El nostre blog

Publicado el dia

4 receptes per aprofitar al màxim la síndria i el meló

Ja han arribat les dues fruites estrella de l’estiu: la síndria i el meló. Són una manera fantàstica de refrescar-se i amb aquestes receptes podràs aprofitar les seves qualitats i vitamines d’una manera molt original. T’animes?

1. Amanida de síndria i formatge fresc

Imatge extreta de: www.gastronomiaycia.republica.com
Imatge extreta de: www.gastronomiaycia.republica.com

Ingredients:

  • 80-100 g de ruca
  • 2 talls de síndria
  • 250 g de formatge fresc
  • 40 g d’ametlles
  • oli d’oliva verge extra
  • vinagre balsàmic de Mòdena
  • bitxo en pols
  • sal

Pas a pas:

  1. En primer lloc fes un llit de ruca, el formatge fresc que més t’agradi i daus de síndria.
  2. Posa les ametlles tallades a la paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra, bitxo i sal. Quan agafin un color daurat, retira-les i deixa que es refredin.
  3. Prepara la vinagreta amb una part de vinagre per tres d’oli, afegeix sal i ja ho pots amanir. Mmmmm…

 

2. Sorbet de meló

Imatge extreta de: www.elhornodelucas.com
Imatge extreta de: www.elhornodelucas.com

 

Ingredients:

  • 1 meló madur, tallat a trossets, sense llavors
  • El suc de 12 llimones
  • 4 clares d’ou
  • 100 g de sucre

 

Pas a pas:

  1. Liqua els trossets de meló amb el suc de les llimones fins que quedi una barreja suau. Posa-ho a congelar dins un recipient fins que les vores quallin.
  2. Bat les clares d’ou i afegeix progressivament el sucre.
  3. Liqua de nou el meló parcialment congelat i afegeix les clares fins que quedi uniforme i deixa-ho congelar durant 4 hores.
  4. Tingues una mica de paciència i deixa-ho reposar uns 10 minuts abans de servir-lo.

 

 

 

3. Sopa de síndria i meló

Imatge extreta de: www.recetasdecocinadesergio.com
Imatge extreta de: www.recetasdecocinadesergio.com

Ingredients:

 

  • 1 gran tall de síndria per cap
  • 5 boles de meló (al gust)

 

Pas a pas:

Qui ha dit que les sopes no són per l’estiu? Amb aquesta sopa faràs les delícies dels teus convidats. És mooolt fàcil de fer:

  1. Liqua la síndria i passa-la pel colador, en cas que no hagis tret ja les llavors.
  2. Amb el meló, fes unes quantes boles amb un buidador i guarda-les a la nevera amb la síndria liquada. Però no les posis juntes fins a servir-les!

 

4. Pinxos de síndria, meló i pernil

Imatge extreta de: www.comidayvinos.com
Imatge extreta de: www.comidayvinos.com

Ingredients:

  • ¼ síndria
  • ½ meló
  • 6-8 talls de pernil

El meló amb pernil està boníssim! Però qui ha dit que no es pugui millorar? Prova a afegir una mica de síndria a aquesta parella i ja veuràs quin resultat! Bon profit 😉