El nostre blog

Publicado el dia

Què fer amb les mascotes durant les vacances

Cada cop és més fàcil poder gaudir de l’estiu sense haver de patir pel benestar de les teves mascotes durant les vacances. En aquest article repassem totes les opcions que tens per al pròxim viatge.

El més habitual és demanar-li a algú de confiança que faci de cangur del teu animal de companyia durant aquests dies. De fet, aquesta opció és la millor si tens gats. Els nostres felins no són gaire fans de sortir de casa, ja que són animals molt territorials. El millor és deixar-los al seu entorn habitual i que se n’encarregui algú que coneguin prèviament.  

Però si no tens ningú que et pugui ajudar, o senzillament prefereixes no haver-te de separar del teu millor amic durant aquests dies, pots allotjar-te en un dels nombrosos hotels, càmpings o habitatges turístics que accepten animals de companyia. Aquesta opció és especialment recomanable si vas a algun lloc a prop del mar o la muntanya, on podran gaudir de passejades pel bosc i la platja.

A l’hora de fer la maleta, emporta’t les seves joguines, pinso i snacks preferits perquè no noti tant el canvi. Depenent del tipus de viatge, també necessitareu la cartilla sanitària, el passaport per a animals i un certificat de salut (tots tres es poden obtenir al veterinari). 

mascotes durant les vacances

Si us desplaceu en cotxe, i el teu gos no cap en un transportí, et recomanem fer servir un arnès que es subjecti per dos punts enlloc dels que només s’enganxen al cinturó per només un, i fer parades periòdicament perquè pugui menjar i beure. 

Moltes línies aèries permeten volar amb animals, però a no ser que es tracti d’animals petits (d’aproximadament menys de 10 kg) hauran de viatjar a la bodega. Tot i que pot ser una situació una mica estressant, es recomana no medicar-los per evitar incidents durant el vol.  

En el cas de trens i vaixells, comprova que acceptin mascotes, i en el cas d’aquests últims -especialment si el teu gos ho passa malament al cotxe- consulta amb el teu veterinari si li pot preescriure medicació contra el mareig.

Recorda que també existeixen hotels per a animals: centres que es faran càrrec de les teves mascotes durant les vacances. És molt recomanable visitar prèviament les instal·lacions per parlar de les necessitats que pugui tenir el teu amic pelut i conèixer al personal. 

 També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/6-formes-de-donar-un-cop-de-ma-als-nostres-amics-peluts/