El nostre blog

Publicado el dia

Consells per gestionar el teletreball

Les crisis, com la que estem vivint actualment, sempre han vingut acompanyades de grans canvis. Un dels més evidents d’aquests dies, és l’auge del teletreball, una opció que en els darrers anys havia anat agafant força en molts sectors -i no és sorprenent, ja que té molts beneficis… si el sabem gestionar correctament. 

Establir un planning setmanal

El més important per treballar des de casa és saber organitzar-se: cal establir prioritats i marcar-se objectius realistes, adequats a les circumstàncies que estem vivint. 

Si treballem en equip, cal organitzar reunions diàries per fer un seguiment de les tasques assolides i les que falten. 

Aprofitar la tecnologia

No estar a prop dels nostres companys de treball vol dir que hem d’estar més connectats que mai. Per sort, comptem amb gran oferta de solucions col·laboratives per compartir arxius, plannings i informació, així com aplicacions per realitzar reunions a distància.

Seguir una rutina diària

Aixeca’t sempre a la mateixa hora i vesteix-te i prepara’t com si anessis a l’oficina. Encara que no hagis de fitxar per entrar i per sortir, intenta seguir sempre el mateix horari de treball (en la mesura que sigui possible). Pel que fa als àpats, el consell no canvia: segueix els mateixos horaris per esmorzar, dinar i sopar.

teletreball

Seguir un estil de vida saludable

Treballar des de casa no vol dir treballar tot el dia. Respecta el teu descans, i deixa espai per la vida privada i les aficions.  

L’aïllament constant també ens pot passar factura a nivell emocional, i és possible experimentar sentiments de solitud. Per combatre’ls, intenta comunicar-te sovint amb altres persones de l’empresa.

També és molt important evitar el sedentarisme que acompanya passar més temps a casa a través de l’esport i una alimentació equilibrada. 

La teva pròpia oficina

Per tal de millorar la distinció treball-lleure, cal establir un espai de casa teva com a lloc especial per a la feina. Transforma una habitació (o un racó) en la teva nova oficina, un entorn agradable on tinguis a l’abast tot el que necessites per treballar i puguis gaudir de tanta privacitat i tranquil·litat com sigui possible.

Evita les interrupcions

Si no estàs sol a casa, les interrupcions es multipliquen. Dedicar un espai a la teva oficina és un primer pas, però també cal comunicar a la teva família o companys de pis la importància de respectar el teu horari laboral.

No sabem si el teletreball ha vingut per quedar-se, però esperem que aquests consells, si més no, t’ajudin durant la quarantena.

 

Que tinguis un bon teletreball!