El nostre blog

Publicado el dia

Consells i truquets per fer realitat els teus propòsits

fer-realitat-els-teus-propòsits

Cada any ho intentes però mai acabes de fer realitat els teus propòsits? Potser és que no els estaves definint prou bé. T’expliquem com fer-ho perquè aquest any 2021 per fi canviïn les coses!

Tècnica SMART

Si tens una llista molt llarga per a aquest 2021 dona-hi un altre cop d’ull i fixa’t només en el que és important de debò. Han de ser coses que et motivin de veritat. Ja les tens? És hora de convertir-les en objectius SMART.

Suposant que aquest any et vols centrar en menjar sa…

  • Specific: Què significa “menjar sa” exactament? Aprendre a cuinar receptes lleugeres? Reservar la xocolata només per a ocasions especials? Totes dues coses?
  • Mesurable: Com ho pots mesurar? Amb el número de receptes noves apreses? Calculant quants cops has menjat fast-food i comparant-ho amb la xifra del mes passat? Si no hi pots posar un número no serveix.
  • Achievable: Sigues realista. Dir “no menjaré mai més dolços” no és ideal perquè és exageradament difícil d’aconseguir.
  • Relevant: Un bon objectiu ha de ser important per a tu. Hauràs de fer sacrificis, fes-los per alguna cosa que realment valgui la pena.
  • Time bound: De quant temps disposes per aconseguir-ho? De tot el 2021 o fins que arribi l’estiu, per exemple?

Divideix i venceràs

Ara que saps el que vols aconseguir i el temps que tens per fer-ho, calcula el que has de complir cada mes. Comença amb coses fàcils i ves incrementat la dificultat a mesura que vagi passant el temps.

Per exemple:

  • Gener: Aprendre 3 receptes.
  • Febrer: Aprendre 3 receptes + beure aigua enlloc de refrescos a l’hora de dinar.
  • Març: Aprendre 3 receptes + beure aigua enlloc de refrescos + llegir llibre sobre batch cooking.

I no et donis per vençut!

L’últim pas és el més important: treballar cada dia per aconseguir-los. Perquè et sigui més fàcil, recorda que…

Cap pla és infal·lible. Si no aconsegueixes el teu propòsit del mes, és normal. Enlloc de sentir-te culpable i descartar el teu propòsit, mira si era un objectiu prou realista. Anar de mica en mica és millor que no fer res.

Fes servir la tecnologia. Ja sigui una aplicació especial per a construir hàbits, un servei per enviar-te emails al teu jo del futur o un simple calendari, investiga quina és la millor eina per a tu i fes-la servir religiosament.

Pensa-hi tant com puguis. Els dies volen quan oblides el que vols aconseguir. Deixa’t un post-it a l’escriptori amb l’objectiu del mes o canvia el fons de pantalla del teu mòbil per alguna imatge inspiradora. Per fer realitat els teus propòsits els has de tenir presents.

fer realitat els teus propòsits

Esperem que aquest 2021 només et porti coses bones i que fer realitat els teus propòsits t’ajudi a dur una vida ben sana!

També et pot interessar:

https://www.plusfresc.cat/benestar-plusfresc/que-fer-i-que-evitar-al-gimnas/