El nostre blog

Publicado el dia

Com desconnectar de la feina a l’estiu

Els períodes vacacionals estan ideats per a oxigenar-se del dia a dia, oblidar les preocupacions, relaxar-se i descansar. Desconnectar del treball físicament i mentalment és absolutament necessari. De no ser així tant la salut psíquica i emocional com la corporal es poden ressentir. Per això avui et portem uns quants consells per ajudar-te a desconnectar de la feina!

1. Finalitza les tasques més urgents.

Deixar les coses més immediates lligades facilitarà la desvinculació. Cal tractar d’avisar del període que estarem fora i facilitar les dades d’una altra persona que podrà atendre assumptes urgents si és possible. Si fomentem el treball en equip i la polivalència, aquestes situacions s’esmorteeixen. A més, cal acceptar que no ho podrem deixar absolutament tot tancat, que hi ha algunes coses que poden esperar a la tornada i que no som imprescindibles.

2. Gaudeix el moment.

L’essencial és connectar amb el present, amb el que s’estigui fent en aquest moment: gaudint d’una posta de sol, d’un menjar, d’una conversa, d’un passeig, etc.

3. Dedica temps a cuidar-te.

Dormir prou i mantenir una alimentació saludable és essencial. Hi ha persones que durant les vacances dormen menys o molt més del necessari, mengen i beuen en excés i aquests hàbits no són saludables i no permetran un descans adequat. Això no vol dir que no puguis gaudir d’algun capritx puntual!

4. Desconnecta de la tecnologia.

Evita en la mesura del possible accedir al correu electrònic, treu les notificacions dels grups de whatsapp, posa el telèfon en “mode avió”, etc. Si no és possible evitar-ho del tot, delimita el temps que hi dedicaràs a estar connectat, per exemple dedicant tan sols una franja horària.

5. Evita parlar de treball o de la rutina diària.

Especialment fuig dels temes negatius, com les queixes, les crítiques als clients, companys o caps. El nostre cos pot estar en una preciosa platja, però la nostra ment segueix a l’oficina, amb les mateixes emocions desagradables.

Esperem que aquests consells et serveixin d’ajuda!

També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/benestar-plusfresc/com-ser-assertiu-a-la-feina/