El nostre blog

Publicado el dia

5 consells per tornar a la rutina amb un somriure

Ens passem tot l’any esperant que arribin les vacances i, sense adonar-nos, se’n van pel mateix lloc per on han vingut. Si ets de les persones a qui et costa recuperar el ritme quotidià, aquests consells que portem avui et poden ajudar a tornar a la rutina.

1. Sigues flexible amb la teva agenda

És fonamental que durant les primeres setmanes de la teva tornada a la rutina et regalis espais d’adaptació. Això vol dir que no has de saturar-te l’agenda d’activitats, reunions i trobades amb clients, si no vols acabar de cop amb les reserves d’energia que has acumulat durant l’estiu. Intenta anar reprenent a poc a poc la teva rutina i el teu ritme normal a mesura que avancin els dies. Així que, si pots permetre-t’ho, programa’t alguna hora lliure durant la setmana o, millor, alguna tarda lliure. Començar a poc a poc és molt més saludable que donar-ho tot de cop després de l’aturada estival.

2. Cuida la teva alimentació

Si aquest estiu t’has deixat endur per algun capritx i ja estàs pensant en com eliminar aquests excessos, no et precipitis! Abans de posar-te a fer qualsevol dieta és millor que, de nou, incloguis aliments que et donaran energia en la teva tornada a la rutina. Comença per les fruites i verdures, el peix i els llegums. T’ompliran de vitalitat i et donaran les vitamines i l’energia extra que necessites per a la tornada.

3. Mou-te

Moure’s, ja sigui en el gimnàs o fent una passejada quan surtis de treballar, també t’ajudarà a fer que la teva tornada sigui més agradable. No fa falta que vagis a la classe de primera hora del matí, com feies abans de les vacances. Ara és moment de recuperar el ritme a poc a poc perquè la tornada a la rutina sigui agradable, així que programa activitats que t’agradin de veritat.

4. Comença un nou projecte

Il·lusionar-se és clau per a mantenir la motivació i tenir una actitud positiva. Potser ha arribat el moment de posar en marxa aquell projecte professional que fa temps que tens al cap, o potser ja pots començar a planificar la teva pròxima escapada. Pensar, planificar i preparar el teu pròxim projecte, tant si és personal com professional, t’ajudarà a estar focalitzada i amb alegria.

5. Busca moments per desconnectar

Intenta mantenir la il·lusió quan et llevis al matí i pensa en aquells moments de desconnexió que tindràs durant el dia. Per exemple, el moment de sortir a esmorzar o els 10 minuts de descans havent dinat. És molt més productiu per a tu i per a la teva ment centrar-te en els moments agradables del dia, que pensar en totes aquelles tasques que tens pendents.

Esperem que aquests consells et serveixin d’ajuda!

També et pot interessar aquest article sobre hàbits saludables que t’ajuden a cuidar a la feina!