El nostre blog

Publicado el dia

Salmó a la papillota amb poma, carabassó i panses

Aquest salmó a la papillota amb poma, carabassó i panses és tan bo com sona!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 344
Hidrats: 62 (18%)
Proteïnes: 132 (26%)
Greixos: 147 (43%)

Ingredients

– 150 g de salmó
– 1/2 poma
– 1/2 carbassó
– 5 g de panses
– 5 g de pebre (opcional)
– 1 full de paper de barba o paper d’alumini

Preparació

Renteu el salmó i talleu-lo en suprema, retirant-ne la pell i les espines. Reserveu-lo.
Renteu el carabassó i talleu-lo en rodanxes o a daus petits. Reserveu-lo.
Peleu la poma i talleu-la a rodanxes o a daus petits.
En un bol, barregeu-hi el carabassó, la poma i les panses.
Talleu un rectangle de paper d’alumini o de paper de forn (si teniu l’eina per fer papillotes, no cal utilitzar cap paper). Col·loqueu al centre la suprema de salmó, afegiu-hi la barreja i feu un paquet ben segellat per evitar que en surti aire.
Coeu-ho al forn, ben calent, a 200ºC, durant 5-7 minuts.
Serviu al plat tot el paquet sense obrir-lo.

Comentaris

Com que es tracta d’un peix, és important l’aportació de fòsfor (important per a l’absorció del calci). Tot i que és peix blau, l’aportació de colesterol és baixa (75 mg). La papillota és una tècnica de cocció que evita el contacte de l’aliment amb l’exterior, de manera que no perd substància. És una forma natural d’assaborir els aliments. S’hi pot cuinar tota classe d’aliments al natural i serveix per a qualsevol tipus de dieta. Admet herbes, un raig de cava o de vi i es pot acompanyar de salses i guarnicions.