El nostre blog

Publicado el dia

Llenties amb esqueixada de bacallà

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 0-30 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 385
Hidrats: 91 (23%)
Proteïnes: 116 (30%)
Greixos: 178 (46%)

Ingredients

– 100 g de llenties cuites
– 1-2 tomàquets frescos madurs
– 50-100 g de bacallà esqueixat remullat
– sal
– oli d’oliva
– vinagre
– un gra d’all
– fulles de alfàbrega
– fulles de julivert

Preparació

Coeu amb aigua i sal les llenties amb una fulla de llorer (opcional). Si ja estan cuites, coleu-les i passeu-les per aigua freda.
Renteu el tomàquet, peleu-lo i traieu-ne les llavors. Talleu-lo a rodanxes, poseu-hi sal, oli i fulles d’alfàbrega i reserveu-ho.
Escorreu l’aigua del bacallà remullat i amaniu-lo amb oli, vinagre, un gra d’all tallat a trossos petits i unes fulles de julivert.
Per muntar el plat, utilitzeu, si en teniu, un motlle. Poseu un sostre de bacallà; per sobre, un de tomàquet, i finalment, un de llenties. Serviu-ho amb un raig d’oli d’oliva.

Comentaris

Els llegums són una part important de la dieta mediterrània i permeten preparacions combinades amb altres aliments. S’ha de recordar que són una bona font de fibra natural que ajuda a combatre el restrenyiment i que tenen un alt contingut proteic vegetal. Per a les persones que pateixen flatulència o mala digestió, es poden substituir per llenties coral (no tenen pell), però cal anar amb compte a l’hora de cuinar-les, ja que es desfan més.