El nostre blog

Publicado el dia

Cua de rap amb escalivada de pebrot

El rap sempre fa festa! I si serveixes aquesta cua de rap amb escalivada de pebrot tal com t’indiquem, segur que et faran l’onada!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 30 min
Temps de cocció: 5 min

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en calories.

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 304
Hidrats: 28 (19%)
Proteïnes: 13 (9%)
Greixos: 45 (71%)

Ingredients

– 1 cua petita de rap
– 1 pebrot verd
– 1 pebrot vermell
– oli d’oliva
– sal
– 1 culleradeta de pebre vermell dolç
– 1 culleradeta de pebre negre acabat de moldre
– fulles d’alfàbrega
– 25 g de pinyons torrats

Preparació

Renteu la cua de rap i retireu-ne la pell.
En un plat fondo, poseu-hi sal, pebre vermell i pebre negre; remeneu-ho i passeu-hi el rap perquè se n’impregni.
Coeu-ho al forn, a la planxa o a la paella. Reserveu-ho.
Coeu al forn els pebrots per escalivar-los. Emboliqueu-los amb paper i deixeu que es refredin. Traieu-ne la pell i les llavors. Talleu 4-6 rectangles dels pebrots i poseu-los al fons del plat.
Poseu a sobre la cua de rap cuita.
En un bol o una mà de morter, piqueu-hi l’alfàbrega amb un raig d’oli i un pessic de sal; afegiu-hi els pinyons i barregeu-ho bé.
Poseu la salsa sobre el rap. Serviu-ho.

Comentaris

Un plat amb presentació de festa que es pot deixar preparat amb antelació —així podrem dedicar-nos a feines que requereixen immediatesa, que solen ser importants a la cuina. Podeu fer-lo amb un altre tipus de peix que permeti coccions a la planxa o al forn —gairebé tots.