El nostre blog

Publicado el dia

Confit de bacallà

El confit de bacallà és un plat principal molt equilibrat gràcies al seu acompanyament de verdures. I, a sobre, és una delícia!

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 394
Hidrats: 158 (86%)
Proteïnes: 127 (32%)
Greixos: 183 (46%)

Ingredients

– 1-2 trossos de bacallà (150 g)
– 1 pebrot verd
– 1 ceba
– oli i sal
– 2 tomàquets madurs (per fer la salsa)

Preparació

Poseu el bacallà en remull durant 3-4 dies; un cop dessalat, assequeu-lo bé amb un drap net o amb paper de cuina. Si és congelat, deixeu-lo descongelar i feu l’operació d’assecar-lo.
Poseu el bacallà en un cassó i cobriu-lo d’oli. Coeu-lo a foc lent un quart d’hora, intentant que no bulli. Retireu-lo del foc i reserveu-lo.
Renteu la ceba, talleu-la a rodanxes i coeu-la amb un rajolí d’oli —de l’oli amb què heu cuit el bacallà— fins que quedi transparent. Reserveu-la.
Renteu el pebrot, talleu-lo a rodanxes i coeu-lo a foc lent amb un rajolí d’oli. Reserveu-lo.
Renteu els tomàquets, traieu-ne la pell i les llavors i talleu-los a rodanxes. Salteu-los en una paella amb un raig de l’oli amb què heu confitat el bacallà.
Al fons del plat, poseu-hi una primera capa de salsa de tomàquet; a sobre, una segona capa de ceba i, a sobre d’aquesta, una tercera de pebrot. Damunt de tot, col·loqueu-hi el tall de bacallà. Serviu-ho.

Comentaris

El confit és una tècnica que consisteix a submergir l’aliment en oli i a coure’l a foc molt lent. Aquest sistema de cocció fa que l’aliment incrementi el contingut en greixos, tot i que si utilitzem oli d’oliva verge extra obtenim un plat més saludable. Per equilibrar el menú s’ha de procurar fer un primer plat bullit, al vapor o a la papillota, que no necessiti oli.