El nostre blog

Publicado el dia

Trinxat de col i patata

El trinxat de col i patata és una recepta tradicional de la cuina catalana, originari de la Cerdanya, que constitueix un plat únic nutritiu i contundent.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 30 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en sucre

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 418
Hidrats: 32 (31%)
Proteïnes: 15 (15%)
Greixos: 25 (55%)

Ingredients

– ¼ de col verda
– 100 g de patata
– 1-2 grans d’all
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– sal i pebre

Preparació

Renteu la col i talleu-la a trossos. Elimineu les parts més dures del tronc.
Renteu la patata i peleu-la. Talleu-la a trossos.
Bulliu la col i la patata amb força aigua i sal durant uns 20-25 minuts. Coleu-ho i reserveu-ho.
En una paella amb l’oli, fregiu-hi els alls sencers. Retireu-los perquè no es cremin, però reserveu-los per afegir-los més tard a la verdura.
A la mateixa paella amb l’oli, afegiu-hi la patata i la col bullides. Deixeu-les coure i remeneu-les per trinxar-les fins que tinguin consistència de pasta i quedin daurades. A mitja cocció, afegiu-hi els alls perquè es barregin amb la verdura.
Serviu-ho calent.

Comentaris

El trinxat tradicionalment es cuina amb cansalada, però aquest aliment no és compatible amb el control del colesterol. Si el serviu amb arengada i/o pebrots en conserva de vinagre, n’obtindreu un plat únic equilibrat.