El nostre blog

Publicado el dia

Tempura de vegetals, bolets i peix

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 129
Hidrats: 7 (24%)
Proteïnes: 2 (7%)
Greixos: 9 (68%)

Ingredients

– 75 g de bolets (tota mena de bolets); si són grossos es parteixen
– 100 g d’hortalisses de tota classe: ceba, mongetes, carabassó, pastanaga, pebrot, albergínia…
– 100 g de peix de carn consistent: gambes, sípia, calamar, rap, musclos…
– oli d’oliva o de gira-sol (per fregir)

Per a la pasta d’arrebossar:

– farina fluixa sense sal/farina de tempura (farina japonesa)
– aigua
– gel

Preparació

Prepareu els aliments: peleu-los, renteu-los, talleu-los…
En un bol, poseu-hi aigua molt gelada o amb glaçons i la farina; remeneu-ho força: ha de tenir consistència semilíquida.
Suqueu-hi, un per un, els ingredients que voleu arrebossar i coeu-los en una paella amb força oli, que ha d’estar calent —no hi poseu gaires elements. Traieu-los de la paella quan estiguin daurats i reserveu-los sobre paper absorbent.
Serviu-los calents acompanyats de salsa de soja o tamari.

Comentaris

Cal posar-hi imaginació, perquè qualsevol aliment es por fer arrebossat. La tempura és una forma d’arrebossar típica del Japó, amb una tècnica de cocció que permet que els aliments conservin força les seves propietats nutritives, ja que es couen crus i en molt poca estona. Tot i que es tracta d’un arrebossat, aquest plat té, en total, poques calories.