El nostre blog

Publicado el dia

Tagín de faves tendres i cigrons

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 20 min/1 h

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 410
Hidrats: 39 (38%)
Proteïnes: 14 (14%)
Greixos: 22 (48%)

Ingredients

– 2 cullerades d’oli d’oliva
– 1 ceba petita molt picada
– 1 gra d’all picat
– 1 culleradeta d’arrel fresca de gingebre ratllada
– 1/2 cullerada de comí
– 1/2 cullerada de celiandre en pols
– 1/2 cullerada de canyella en pols
– 1/2 pebrot vermell sense llavors i molt picat
– 100 g de faves tendres, congelades o en conserva
– 50 g de cigrons (pesats un cop cuits)
– 50 ml de brou de verdures
– 2 cullerades de puré de tomàquet
– 1 fulla de llorer
– pebre acabat de moldre
– 1/2 cullerada de celiandre o julivert picat

Preparació

En una cassola gran, escalfeu-hi l’oli i ofegueu-hi la ceba i l’all durant 4-5 minuts, fins que estiguin tendres.
Afegiu-hi el gingebre, el comí, el celiandre i la canyella, i ofegueu-ho uns minuts. Afegiu-hi els pebrots, les faves i els cigrons, i deixeu-ho fer a foc molt lent entre 5 i 10 minuts, fins que comenci a estovar-se.
Aboqueu-hi el brou de verdures i incorporeu-hi el puré de tomàquet. Afegiu-hi la fulla de llorer i el pebre.
Escalfeu la barreja fins que bulli. Tapeu-ho i reduïu el foc; deixeu-ho coure. El temps de cocció dependrà de si els llegums són tendres (fins a 1 hora) o ja estan cuits (5 minuts).
Retireu-ne la fulla de llorer i serviu-ho calent, amb el julivert o el celiandre per sobre.

Comentaris

És un plat amb llegums molt especiat i força aromatitzat per fer oblidar que està fet sense sal. Les herbes i les espècies són unes grans aliades de la cuina i, en especial, de les dietes hiposòdiques, en què són fonamentals per menjar més a gust.