El nostre blog

Publicado el dia

Suflé d’espinacs amb herbes aromàtiques

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en calories

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 277
Hidrats: 23 (33%)
Proteïnes: 8 (12%)
Greixos: 17 (55%)

Ingredients

– 25 g d’espinacs blanquejats (o escaldats)
– 50 g de beixamel (feta amb 5 g de mantega, 5 g de farina i 50 ml de llet)
– 1 clara d’ou muntada a punt de neu
– 10 g d’herbes picades variades (alfàbrega, julivert, farigola, fonoll…)
– pebre negre
– nou moscada
– mantega i farina per untar el motlle

Preparació

Piqueu els espinacs blanquejats (o escaldats), que han d’estar ben escorreguts.
Barregeu-los amb la beixamel, la sal i el pebre.
Afegiu-hi la clara amb molta delicadesa i poseu-ho en tres quartes parts del motlle untat amb mantega i farina.
Enforneu-ho 8-10 min a 190ºC.
Serviu-ho en treure-ho del forn i amb el mateix motlle. Si es deixa refredar, el suflé perd tot el volum.

Comentaris

És un plat senzill, amb molt poques calories. Si volem, podem incrementar-ne la quantitat afegint-hi formatge ratllat o pinyons. Les herbes donen un punt diferent als espinacs, que estan cuits sense sal.