El nostre blog

Publicado el dia

Sopa de mongetes seques, bolets i moniato

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 15 min / 2 h.

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 398
Hidrats: 290 (73%)
Proteïnes: 89 (22%)
Greixos: 20 (5%)

Ingredients

75 g de mongetes blanques seques o 150 g de mongetes seques cuites
1 moniato
100 g de bolets (fredolics) o bolets de temporada
sal
200 cl d’aigua o brou de verdures
oli d’oliva

Preparació

Si les mongetes són seques, la nit abans poseu-les a remull, cobertes d’aigua. Si són de conserva, no cal fer aquesta part ni coure-les.
L’endemà, elimineu-ne l’aigua del remull i poseu-les a bullir amb aigua i sal, a foc lent, durant unes 2 hores.
Després, afegiu a les mongetes els moniatos pelats i tallats a daus no gaire grans. Continueu la cocció fins que s’estovin.
En una paella, fregiu els bolets amb oli, all i julivert, i afegiu-ho a les mongetes i els moniatos. Deixeu-ho coure a foc lent uns 10 minuts, fins que tot quedi una mica espès. Serviu-ho molt calent.

Comentaris

Plat energètic, amb un equilibrat grup d’aliments diferents, com els llegums i el moniato, que substitueix la patata, si bé es pot canviar en cas que no en sigui temporada. També té una part de proteïna vegetal (les mongetes) i força fibra, que pot ajudar en casos de restrenyiment.