El nostre blog

Publicado el dia

Minestra de verdures al vapor

Dificultat: baixa
Temps preparació: 5 min
Temps cocció: 20 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, baixa en calories, baixa en sal, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 77
Hidrats: 11 (59%)
Proteïnes: 6 (31%)
Greixos: 0 (9%)

Ingredients

– 200 g de verdures de temporada fresques: bròquil, pèsols, pastanaga, espàrrecs, porro, mongeta tendra, ceba tendra…

Preparació

Renteu les verdures, desgraneu-les i talleu-les fent-ne trossos petits per poder coure-les totes alhora dins el bullidor.
Poseu aigua al fons d’una olla i col·loqueu el bullidor de vapor a sobre, intentant que les verdures no toquin l’aigua. Poseu-ho al foc i afegiu-hi totes les verdures; tapeu l’olla i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts. Vigileu que l’olla no es quedi sense aigua; si cal, afegiu-n’hi de calenta per no parar la cocció.
No cal afegir-hi sal ni cap altre condiment, i és preferible coure les verdures al dente.
Serviu-ho en un plat i acompanyeu-ho d’oli d’oliva, o bé de salsa de formatge, beixamel, vinagreta d’herbes…

Comentaris

Plat molt baix en calories i molt ric en fibra. Es pot preparar amb qualsevol verdura i hortalissa de temporada, i fins i tot s’hi poden afegir bolets. Ens serveix d’entrant o com a guarnició d’un segon plat. La salsa es reserva per a les persones que no fan cap dieta; les que sí que en fan poden afegir-hi un raig d’oli d’oliva.