El nostre blog

Publicado el dia

Cassola de patata i porro amb formatge

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 25 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, baixa en sucre, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 430
Hidrats: 113 (30%)
Proteïnes: 74 (17%)
Greixos: 273 (63%)

Ingredients

-100 g de patates farinoses
– 10 g de mantega
– 1 porro
– 1 ou
– 25 g de formatge gruyère o cheddar ratllat
– 45 ml de llet o nata líquida
– 1 culleradeta de julivert picat
– sal i pebre

Preparació

Bulliu les patates sense pelar durant 15-20 minuts en una olla gran, fins que estiguin toves. Escorreu-les bé i deixeu-les refredar.
Peleu-les i feu-ne un puré.
Renteu el porro i talleu-lo a rodanxes fines.
Desfeu la mantega en una paella i ofegueu-hi el porro tallat fins que estigui tou; afegiu-hi les patates. Aparteu-ho del foc i afegiu-hi l’ou, el formatge ratllat, la nata i el julivert. Barregeu-ho bé i salpebreu-ho al vostre gust.
Poseu mantega al fons d’una cassoleta de fang o d’una safata que es puguin enfornar; repartiu-hi la barreja i poseu-ho al forn, preescalfat, a 200º; coeu-ho fins que estigui ben daurat. Serviu-ho calent i decoreu-ho amb un julivert fresc.

Comentaris

La barreja de patata i porro en forma de puré es coneix amb el nom de vichyssoise. Aquest plat n’és una reinterpretació, amb més fibra, ja que el porro es menja sense colar.