El nostre blog

Publicado el dia

Carxofes amb samfaina i pesto

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, rica en fibra

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 402
Hidrats: 31 (31%)
Proteïnes: 10 (10%)
Greixos: 24 (25%)

Ingredients

– 3 carxofes
– 1 ceba petita
– 1 pebrot vermell petit
– 1 tomàquet madur
– 1 albergínia petita
– ½ llimona
– sal

Per a la salsa de pesto

– alfàbrega amb fulles
– pinyons
– formatge parmesà
– oli d’oliva
– grans d’all
– ¼ de got d’aigua
– oli d’oliva

Preparació

Renteu la ceba, l’albergínia, el pebrot i el tomàquet i talleu-los a daus petits; coeu-los en una cassola amb oli a foc lent durant 10-12 minuts.
Mentrestant, renteu les carxofes, talleu-ne les puntes de les fulles i buideu-ne la part del cor.
Bulliu-les amb aigua, sal i el suc de llimona durant uns 10 minuts. Retireu-les i reserveu-les sobre paper de cuina per assecar l’aigua de la cocció.
Ompliu les carxofes amb la samfaina i poseu-les al plat per servir, acompanyades de la salsa de pesto.
Per fer la salsa de pesto: al vas de la batedora, poseu-hi els ingredients: alls, fulles d’alfàbega, formatge parmesà, pinyons i un bon raig d’oli d’oliva. Tritureu-ho tot fins que quedi una pasta fina; si cal, afegiu-hi una mica d’aigua perquè no quedi tan espessa.

Comentaris

La carxofa és una verdura de flor, és a dir, la part que se’n menja és la flor de la planta. La part comestible és el cor, i la base de les fulles és rica en potassi i magnesi. És una bona font de fibra i contribueix a pal·liar trastorns de fetge i problemes a les vies biliars.