El nostre blog

Publicado el dia

Bròquil amb beixamel i ametlles

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 0 15 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 864
Hidrats: 108 (12%)
Proteïnes: 125 (14%)
Greixos: 630 (73%)

Ingredients

– 1/4 de bròquil blanc o verd
– 1 ou
– 2 cullerades de farina
– 125 cc de llet (mig got)
– oli per fregir
– sal i una cullerada petita de mantega
– formatge ratllat
– 20 g d’ametlles laminades o torrades

Preparació

Talleu el bròquil sense trencar-ne els tronxos; bulliu-lo amb aigua salada uns 7-10 minuts; traieu-l’en i poseu-lo en un bol amb aigua freda; coleu-lo i reserveu-lo.
Prepareu la pasta per arrebossar amb l’ou batut, la sal, la cullerada de farina i una mica d’aigua. Arrebosseu cada tros de bròquil, un per un, i fregiu-los amb oli d’oliva; reserveu-ho sobre paper de cuina.
Prepareu una beixamel fina: en un cassó al foc, poseu-hi la mantega, un pessic de sal i una cullerada de farina i aneu afegint-hi la llet a poc a poc, sense deixar de remenar amb un batedor perquè no s’hi facin grumolls. Quan arrenqui a bullir, retireu-ho del foc.
Poseu les ametlles en una paella al foc i remeneu-les fins que es torrin.
Col·loqueu el bròquil en una safata de forn; afegiu-hi les ametlles torrades i aboqueu-hi la beixamel. Poseu-hi un sostre de formatge.
Gratineu-ho al forn fins al moment de servir.

Comentaris

Es tracta d’una verdura de la família de les cols, molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants i principis actius que, segons diversos estudis, són protectors i anticancerígens.