El nostre blog

Publicado el dia

Amanida tèbia de col amb nous i pernil

Quina delícia aquesta amanida tèbia de col amb nous i pernil! Un primer plat ben complet i nutritiu per aprofitar aquesta verdura típicament hivernal.

Dificultat: Fàcil
Temps preparació: 15 min.
Temps cocció: 5 min.

Plat compatible amb dieta sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, rica en fibra, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal total del plat: 750
Hidrats: 16 (9%)
Proteïna: 26 (14%)
Greixos: 63 (77%)

Ingredients

¼ de col blanca o ¼ de col llombarda
1 pastanaga
50 g de pernil salat
1 poma
50 g nous pelades
1 llimona
oli d’oliva
sal
1 cullerada de mostassa

Preparació

Elimineu les primeres fulles i el centre dur de la col, poseu-la sobre una fusta i talleu-la a tires molt fines. Renteu-les i deixeu-les a l’escorredor Poseu-les en una safata i regueu-les amb suc de llimona, sal i oli. Reserveu-les.
Peleu la pastanaga, partiu-la a trossos prims o ratlleu-la.
Renteu la poma, partiu-la per la meitat i traieu-ne el cor. Talleu-la a làmines fines i regueu-les amb llimona perquè no s’ennegreixin.
Talleu el pernil a tires. Saltegeu-lo en una paella. Reserveu-lo.
Trossegeu les nous.
Escalfeu oli dins una paella i afegiu-hi el pernil i les nous; voltegeu-ho 2 o 3 cops i ja podeu disposar el plat o safata per preparar l’amanida.
Al fons del plat, poseu-hi la col amanida, i per sobre, la pastanaga i la poma. Amaniu-ho amb una salsa vinagreta feta amb oli, sal i mostassa, tot ben batut prèviament.
En el moment de servir-ho, poseu per sobre les nous i el pernil calent.

Comentaris

És un amanida ideal per a la temporada d’hivern, feta amb productes de l’època. En ser tèbia, la podem considerar més apetitosa, i és poc costosa. A més, és una versió creativa i diferent del que entenem per amanida, ja que no porta els elements clàssics. Interessant pel contingut de vitamina K de la col.