El nostre blog

Publicado el dia

Farinetes de civada amb fruita i xocolata: un esmorzar energètic i saludable.

Cada cop som més conscients de la importància de menjar sa. Sabem que hem de menjar més fruites, més verdures, més peix, més variat, més natural… Però ens costa trobar esmorzars equilibrats i originals, i aquí entren les farinetes de civada!

Hi ha moltes opcions més enllà del cafè amb llet i croissant, de les torrades amb oli i sal o del paquet de galetes per endur: coneixes la versatilitat dels flocs de civada i que, a més a més, són súper energètics i saludables? Avui et presentem les farinetes de civada (famoses com a “porridge”), una recepta que pots variar al teu gust, per gaudir cada dia d’un esmorzar diferent, vegà i sa. En 15 minuts el tindràs calentet al plat!

INGREDIENTS (2 PERSONES)

– Mitja tassa de llet d’ametlles

– Mitja tassa d’aigua

– 1 tassa de flocs de civada

– 1 poma i 1 taronja

– 3 cullerades de mel

– 1 cullerada de canyella

– 1 mica de gingebre en pols

– Mitja cullerada de cacau pur en pols

– 2 cullerades de crema de cacau bio

– Coco pols i un grapat d’ametlles.

 

PREPARACIÓ

A una olla, posem l’aigua i la llet i, quan estigui calent, incorporem la mel, el gingebre, la canyella i la civada. Removem suaument fins que els flocs estiguin tous i tinguem una pasta espessa (entre 3-5 minuts). Retirem del foc i repartim el porridge a dos recipients.

Ara només falta decorar! Pots triar els acompanyaments que més t’agradin, o inclús anar canviant, nosaltres hem triat poma, taronja, canyella, coco, ametlles i cacau.

A una paella daurem les rodanxes de poma amb una mica de la mel i la canyella. Retirem del foc, tallem la taronja a daus i piquem unes quantes ametlles (les pots comprar ja triturades). Reservem.

Afegeix la fruita, una culleradeta de crema de cacau bio, el cacau i el coco en pols, les ametlles picades… I a començar el dia amb sabor i energia!

Trobareu més receptes al nostre blog!